Ingredients:
Greixonera:
- Ossos de porc salats
- Gallina
- Vedella
- Julivert
- Moraduix
- Ous
- Alls
- Grell
- Sal, pebre bo i oli d’oliva
Crema d’ametlles:
- Farina d’ametlles
- Brou de carn
- Ceba
- All
- Oli d’oliva
- Fonoll
- Sal i pebre bo
A més:
- Sopes torrades
- Ametlles confitades
- Ametlles arrebossades de sucre
- Emulsió de tap de cortí
Elaboració:
Greixonera:
Bullirem els ossos de porc dessalats, la vedella i la gallina fins que siguin ben cuits. Desossam i capolam la carn, hi afegim julivert, all i grell tallats menut i ho adobam amb sal, pebre i moraduix. Hi afegim els ous ben batuts i ho coem al forn a 155 graus.
Crema d’ametlles:
Blanquejam l’all i la ceba en un bon raig d’oli d’oliva. Hi afegim la farina d’ametlla i la rossejam. Ara hi posam el brou de carn i ho deixam coure una hora a foc molt suau i fora deixar de remoure-ho. Corregim de saó i hi afegim el fonoll picat. Ho emulsionam amb batedora elèctrica.
Muntatge:
Posam al fons del plat unes sopes torrades i una mica d’emulsió de tap de cortí. Al damunt un daus de greixonera de carn. Unes ametlles confitades, unes d'arrebossades i, per acabar, la crema d’ametlles i fonoll.
Bon profit!