CALENT I FRED
Cultura 28/05/2016

Crema d'ametlles i greixonera de carn

La recepta de Miquel Calent

Miquel Calent
1 min
Crema d'ametlles i greixonera de carn

Ingredients:

Greixonera:
  • Ossos de porc salats
  • Gallina
  • Vedella
  • Julivert
  • Moraduix
  • Ous
  • Alls
  • Grell
  • Sal, pebre bo i oli d’oliva
Crema d’ametlles:
  • Farina d’ametlles
  • Brou de carn
  • Ceba
  • All
  • Oli d’oliva
  • Fonoll
  • Sal i pebre bo
A més:
  • Sopes torrades
  • Ametlles confitades
  • Ametlles arrebossades de sucre
  • Emulsió de tap de cortí

Elaboració:

Greixonera:

Bullirem els ossos de porc dessalats, la vedella i la gallina fins que siguin ben cuits. Desossam i capolam la carn, hi afegim julivert, all i grell tallats menut i ho adobam amb sal, pebre i moraduix. Hi afegim els ous ben batuts i ho coem al forn a 155 graus.

Crema d’ametlles:

Blanquejam l’all i la ceba en un bon raig d’oli d’oliva. Hi afegim la farina d’ametlla i la rossejam. Ara hi posam el brou de carn i ho deixam coure una hora a foc molt suau i fora deixar de remoure-ho. Corregim de saó i hi afegim el fonoll picat. Ho emulsionam amb batedora elèctrica.

Muntatge:

Posam al fons del plat unes sopes torrades i una mica d’emulsió de tap de cortí. Al damunt un daus de greixonera de carn. Unes ametlles confitades, unes d'arrebossades i, per acabar, la crema d’ametlles i fonoll.

Bon profit!

stats