Cinema
Cultura 07/08/2013

Els nous films de Tavernier i Dupeyron, a Sant Sebastià

Els directors francesos competiran per la Conxa d'Or del festival amb Fernando Eimbcke, Roger Michell, Mariana Rondón i Jonathan Teplitzky

Ara
1 min

BarcelonaEl Festival de Sant Sebastià ha confirmat els primers autors internacionals de la competició oficial. Entre les pel·lícules que competiran per la Conxa d'Or de la 61a edició del certamen hi haurà els nous treballs de Bertrand Tavernier, François Dupeyron, Fernando Eimbcke, Roger Michell, Mariana Rondón i Jonathan Teplitzky.

El veterà Bertrand Tavernier presentarà 'Quai d'Orsay', l'adaptació del còmic del mateix nom d'Abel Lanzac i Christophe Blain. L'obra és una sàtira política –Lanzac va ser membre del gabinet de Dominique de Villepin– que protagonitza Alexandre Taillard de Vorms, el ministre d'Afers Exteriors de França. El també francès François Dupeyron estrenarà 'Mon âme par toi guérie', en què un noi hereda els poders curatius de la seva mare, ja morta. Dupeyron torna al festival 14 anys de conquerir la Conxa d'Or amb 'C'est quoi la vie?' ('¿Qué es la vida?').

El mexicà Fernando Eimbke ja va presentar a Sant Sebastià 'Temporada de patos' i 'Lake Tahoe'. En la pròxima edició estrenarà 'Club Sándwich', sobre la intensa relació entre una mare i el seu fill adolescent. Sant Sebastià també veurà l'estrena del drama protagonitzat per Colin Firth 'The railway man', de Jonathan Teplitzky, l'agredolç viatge a París d'una parella de professors per revitalitzar el seu matrimoni de 'Le week-end', del director de 'Nothing Hill' Roger Michell, i la tercera pel·lícula de la cineasta i artista plàstica Mariana Rondón, 'Pelo malo'.

stats