INSTITUCIONS CULTURALS
Cultura 18/04/2012

Barcelona, ciutat convidada del pròxim Saló del Llibre de París

J.n.
1 min

BARCELONA.L'Institut Ramon Llull (IRLL) va anunciar ahir que Barcelona serà la ciutat convidada al Saló del Llibre de París de l'any vinent, que se celebrarà del 22 al 25 de març. "La literatura catalana és de les poques literatures grans que queda per descobrir -va dir Vicenç Villatoro, director de l'institut-. En temps de crisi, les institucions culturals s'apunten a propostes que tinguin perspectives d'èxit". En paraules d'Àlex Susanna, director adjunt de l'IRLL, "en el camp de l'edició hi ha ben poc masoquisme i idealisme: a les fires i salons s'hi va a fer negoci, i si s'ha triat Barcelona és perquè hi ha possibilitats de fer-ne".

Amb un pressupost inicial de 200.000 euros, l'Institut Ramon Llull es planteja una programació basada en tres eixos: un programa literari, un de professional i un tercer que vol presentar la cultura catalana "amb tota la seva diversitat", aprofitant grans esdeveniments com la clausura de l'exposició que el centre Pompidou dedicarà des de novembre a Salvador Dalí.

"El fet que la invitació es faci a una ciutat té a veure amb la literatura que s'hi fa i també de la que en parla -va explicar Villatoro-. Hem de ser prou hàbils i generosos per aprofitar la riquesa lingüística de la ciutat. Volem que la literatura catalana i la castellana sumin: partim del fet que no ens hem d'amputar, encara que des de l'Institut Ramon Llull tenim per obligació estatuària la promoció dels autors en català".

Amb el programa per definir, Villatoro va avançar alguns dels llibres que seran publicats en francès l'any vinent, possibles indicatius dels convidats i temes de l'estand barceloní: El quadern gris de Josep Pla, Solitud de Víctor Català, Maletes perdudes de Jordi Puntí i Jo confesso de Jaume Cabré.

stats