ELS CONCERTS QUE VÉNEN
Cultura 02/11/2011

Barcelona acull grans cites amb el pop de masses

Abans que acabi el 2011, el Palau Sant Jordi acollirà tres de les grans gires de l'any: Roxette, Rihanna i Red Hot Chili Peppers. L'alternativa l'oferiran el Primavera Club i l'aniversari de la sala Razzmatazz.

Marta Salicrú
3 min
Barcelona acull grans cites amb  el pop de masses

Barcelona.La capital catalana és una de les cites ineludibles en les gires dels artistes de la música popular, tant dels massius com de l'escena alternativa internacional. L'últim trimestre del 2011 en donarà bona mostra. Tres grans gires internacionals multitudinàries passaran abans que acabi l'any pel Palau Sant Jordi, la del retorn de Roxette (19 de novembre); la gira de presentació de Loud (2011), l'últim disc de Rihanna (14 de desembre), i la de Red Hot Chili Peppers (15 de desembre), que han exhaurit les entrades.

Però si bé res ni ningú els disputarà les grans xifres de públic, propostes menys majoritàries sí que els disputaran el protagonisme musical. D'una banda, el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que va arrencar a mitjans d'octubre i es reserva noms com Michel Camilo, Madeleine Peyroux, Ryuichi Sakamoto, Pat Metheny i Paolo Conte fins al desembre. De l'altra, l'11è aniversari de la sala Razzmatazz, que farà tornar a la ciutat The Smashing Pumpkins, i l'edició d'hivern i en sales del festival Primavera Sound, el San Miguel Primavera Club, que tindrà com a final de festa uns dels triomfadors de l'última edició del Fòrum, els nord-americans Fleet Foxes.

Vestits per triomfar

Entre els guanyadors abans de començar hi ha Roxette. La parada a Barcelona del duo suec, en hiat des de feia deu anys (quan a la cantant Marie Fredriksson li van extirpar un tumor al cervell), estava prevista que fos al Sant Jordi Club, però el bon ritme de venda d'entrades ha fet que es traslladi al Palau Sant Jordi, amb un aforament per a 18.000 persones, sis cops el de l'inicial.

El duo signarà un repertori de grans èxits, basat sobretot en les cançons del seu disc de més repercussió, Joyride (1991) -que va vendre 11 milions d'exemplars en un món anterior a l'MP3 i Spotify-, en una gira que té com a excusa el seu últim treball, Charm school (2011), el primer des del disc Room service (2001).

Els que tenen el bany de masses assegurat són els nord-americans Red Hot Chili Peppers, que al setembre van exhaurir les entrades per al Sant Jordi. La banda de Flea i Kiedis també torna després d'una temporada inactiva, des de la gira del 2007 en què presentava Stadium Arcadium (2006), amb la qual ja van exhaurir el Sant Jordi. Ara presentaran el nou I'm with you (2011), però al repertori no hi faltaran clàssics com Give it away ni Under the bridge.

La diva de l'S&M

Però potser la cita més sonada serà el concert de Rihanna. Convertida en la gran diva del pop després de la relliscada de Lady Gaga, el debut de la cantant de Barbados a Barcelona -i a l'Estat: el concert a Catalunya és la primera de les dues dates amb què s'estrena a Espanya- serà el gran moment de l'any de radiofórmula. Tot i que el 22 de novembre edita el sisè treball, Talk that talk, la gira amb què passa per Barcelona és la de presentació de l'exitós Loud (2011). A banda dels hits de Loud, i del seu èxit amb Eminem, Love the way you lie, Ri no s'oblidarà ni de Don't stop the music ni d'Umbrella.

Dues cites amb la música independent marcaran el tercer trimestre de l'any. D'una banda, l'aniversari del Razzmatazz, que arrenca dijous celebrant la primera dècada del segell DFA amb el seu fundador James Murphy (ex-LCD Soundsystem), i té en The Smashing Pumpkins (6 de desembre) el principal reclam.

Pel que fa al Primavera Club, a banda del folk de Fleet Foxes, que tocaran el 27 de novembre a L'Auditori, el festival convocarà el projecte en solitari de Stephen Malkmus (Pavement) i els veterans herois de l'indie Superchunk.

stats