Cultura 11/01/2012

Sergi Casamitjana "És com el Barça: podem guanyar la Champions amb els de casa"

Orgullós "El que més il·lusió ens fa és que tots els nominats siguin graduats de l'Escac" Atrevit "Estem preparats per fer coses encara més grans de les que hem fet fins ara"

Xavi Serra
1 min

Sergi Casamitjana és el director d'Escándalo Films, l'empresa que ha produït Eva i també tots els projectes que surten de l'Escac, l'escola de cine de la qual ell i Kike Maíllo van ser alumnes.

Què suposa aquesta pluja de nominacions per a vosaltres?

Sobretot, una nova oportunitat per a la pel·lícula, que va anar molt bé internacionalment però no va funcionar del tot a la taquilla. Ara, amb les nominacions, podem tornar a posar-la a l'aparador, així que la tornarem a estrenar. Ara unes quantes còpies, i la setmana vinent ho ampliarem amb algunes més.

L'èxit suposa el reconeixement de l'Escac, productora del film.

Pots comptar-hi, sobretot perquè les nostres pel·lícules les fan només els alumnes i graduats de l'escola. A més, en el cas d' Eva , tots els caps de departament de l'Escac estan nominats, cosa que ens fa molta il·lusió.

Sempre s'ha dit que l'Escac és una gran cantera de cineastes però, sobretot, de tècnics.

Els tècnics de l'Escac tenen una gran preparació per fer moltes coses, però també l'atreviment per fer-les. Com el Barça, hem demostrat que es pot guanyar la Champions jugant amb els de casa.

Quins són els pròxims projectes que veurem de l'Escac?

La pròxima pel·lícula serà Animals , de Marçal Forés, que ja hem acabat de rodar i muntar. I estem preparant una opera prima molt petita i independent que es dirà Otelo , i la segona pel·lícula de Mar Coll.

stats