FESTIVAL MULTIDISCIPLINARI
Cultura 04/05/2012

Artistes que parlen en Primera Persona, al CCCB

El CCCB acull avui i demà un festival inèdit. Una dotzena de músics, artistes i escriptors catalans i internacionals explicaran com converteixen les seves experiències en matèria primera creativa.

Antoni Ribas Tur
2 min
Artistes que parlen en Primera Persona, al CCCB

BARCELONA.Quins mecanismes utilitza un creador per convertir les seves experiències personals en matèria artística? El periodista Miqui Otero i l'escriptor Kiko Amat en busquen les claus amb la primera edició del festival Primera Persona, que avui i demà reunirà una dotzena de músics, cineastes, il·lustradors i escriptors al CCCB. Otero i Amat són enemics confessos de les taules rodones, així que tots els participants parlaran d'ells mateixos amb els formats més diversos. "Del teixit de relats anònims que és una ciutat, donem la veu als que en fan creacions potents", explica Amat. A continuació, presentem els protagonistes del festival.

1. Ben BrooksRetrata la generació Harry Potter i el seu abús de les drogues i el sexe

L'autor de la novel·la Fes-te gran (Empúries) llegirà un dietari del que ha fet durant el dia mentre li tatuen dues paraules escollides pel públic als bessons. Assegura que hi enumerarà tot el que hagi sortit del seu cos al llarg de la jornada.

2. Jonathan AmesEscriptor, exboxejador, còmic i col·laborador de D. Letterman

Al seu currículum encara s'hi ha d'afegir que va ser boxejador i creador de la sèrie d'HBO Bored to death i del còmic El alcohólico. Els organitzadors preveuen una intervenció imprevisible. "Diu que ell mateix es denunciaria per difamació i per plagi", asseguren Amat i Otero.

3. Els Surfing SirlesTancaran amb punk l'aportació del trio Harto de Todo

Harto de todo prové d'un llibre de Jordi Llansamà -cap del segell discogràfic BCore- sobre la història oral del punk a Barcelona. Joni D. és l'autor d'un altre llibre sobre el punk barceloní, Que pagui Pujol . I Jordi Valls va viure l'explosió del punk dels anys 1976-1978 a Londres. Tots tres parlaran del punk amb coneixement de causa. Els Surfing Sirlestancaran la xerrada fent versions exclusives de bandes de punk locals com Kangrena i GRB.

4. Juanjo SáezEl seu últim llibre porta per títol:

Yo. Otro libro egocéntrico

Un col·lega en psicoanalitzarà un altre. L'autor d' Arròs covat es posarà en mans de l'argentí Dario Adanti per parlar de la seva trajectòria.

5. Manolo VázquezCineasta, dibuixant ocasional i fill del creador d'

Anacleto

El fill del creador de Las hermanas Gilda i Anacleto explicarà amb un vídeo-diari els seus projectes i la influència del seu pare.

6. Stewart Home'Enfant terrible' de les lletres britàniques

En la seva obra conviuen la literatura pulp , la pornografia i l'assaig polític. Llegirà fragments d'una de les seves novel·les fent el pi. El traductor i escriptor Javier Calvo oferirà una lectura dramatitzada d'un fragment d'un altre dels seus llibres.

7. Señor Chinarro i JotaEl músic sevillà i el vocalista de Los Planetas,

indies en espanyol

Juan Ramón Rodríguez (Jota) i Antonio Luque (Señor Chinarro -a la foto-) explicaran -i interpretaran en un format de " tablao flamenc"- les històries sentimentals que hi ha al darrere d'alguns dels seus temes i com el seu jo s'hi ha escolat.

8. Tobi VailMúsica, activista feminista i autora de fanzines

Aquesta autora nord-americana representa l'esperit del festival a l'inrevés: va formar part de la comunitat Riot Grrrl i va aprendre a treballar el jo mentre utilitzava la primera persona del plural. Llegirà textos propis i interpretarà temes punk-rock en viu.

stats