GUARDONS CULTURALS
Cultura 24/02/2011

Arquillué i Poveda, Premis Nacionals de teatre i música

Laura Serra
1 min
Arquillué ha estat doblement premiat per Primer amor , amb el Nacional i el Ciutat de Barcelona.

Barcelona.El degoteig diari de Premis Nacionals que anuncia el CoNCA aquesta setmana va deixar ahir quatre guardons més. El més condecorat serà l'actor Pere Arquillué, que suma el Nacional de teatre al recent premi Ciutat de Barcelona per la seva excel·lent interpretació del vagabund de Primer amor de Samuel Beckett, dins el Festival Grec.

Un altre multipremiat, el badaloní Miguel Poveda, que ja té un Premio Nacional, aquest 2011 rebrà el Premi Nacional de música per Historias de voz , l'espectacle que va inaugurar al setembre la prestigiosa Biennal de Flamenc de Sevilla a la Maestranza i que és una revisió del llegat flamenc, popular i culte.

La parella Judith Colell i Jordi Cadena s'ha endut a quatre mans, com va dirigir el film Elisa K.

, el premi en la categoria de cinema. La pel·lícula, tot i que no s'ha endut cap Gaudí ni Goya malgrat les múltiples nominacions, té "una gran força i bellesa, que ha merescut el reconeixement de la crítica nacional i internacional", segons el jurat dels premis que es lliuraran el 2 d'abril al Palau de la Generalitat.

L'artista multimèdia Mariona Omedes ha guanyat el Nacional d'audiovisual per les tres obres més recents: Barcelona, visions de la primera metròpoli , a l'exposició sobre Ildefons Cerdà, l'audiovisual Realidad , de l'obra de Tom Stoppard, i l'audiovisual del Pavelló de Barcelona de l'Expo de Xangai.

stats