LITERATURA
Cultura 13/09/2011

'Ara Llegim', el nou suplement dels dimecres

A partir de demà, el dia a dia del sector editorial serà seguit amb meticulositat i entusiasme a través de l' Ara Llegim , el suplement de 8 pàgines que acompanyarà la secció de cultura de l'ARA cada dimecres.

Jordi Nopca
2 min

Barcelona.L'ARA estrenarà demà un nou suplement dedicat als llibres. L' Ara Llegim recollirà cada dimecres les últimes novetats i tendències del sector editorial de casa nostra, ric, divers i abundant, i ho farà a través de reportatges, cròniques, ressenyes, entrevistes i seccions d'opinió.

Entre l'equip de crítics de l' Ara Llegim hi haurà Xavier Pla, Marina Espasa, Simona Skrabec, Enric Sòria, Marta Pessarrodona, Damià Alou, Quim Armengol, Pere Antoni Pons, Jaume Claret i Víctor Obiols. La periodista i escriptora Eva Piquer s'encarregarà de la secció d'actualitat editorial He llegit no sé on . El director adjunt de l'ARA, Ignasi Aragay, dedicarà una columna d'opinió a una novetat destacada i Àlex Gutiérrez, cap de la secció de Mèdia, triarà cada setmana una coberta d'un llibre i en farà una anàlisi. El director de Time Out Barcelona , Andreu Gomila, dedicarà reflexions a temes literaris de vigència i el periodista i escriptor Cristian Segura explicarà secrets professionals d'algun escriptor del panorama català i internacional.

Un tast del primer número

El reportatge inicial de demà, escrit per Xavier Pla i que porta per títol Breu història del capitalisme , repassarà la trajectòria de Michel Houellebecq amb motiu de la publicació de la seva cinquena novel·la, El mapa i el territori -últim premi Goncourt-, que gràcies a la seva dissecció de la societat europea actual -i una versemblant predicció del que pot passar els pròxims anys- és una candidata ferma a convertir-se en una de les obres de l'any. La monumental Jo confesso , de Jaume Cabré, el llibre català més esperat de la temporada, serà disseccionada per Marina Espasa. El primer Ara Llegim comptarà també amb ressenyes sobre el volum de contes Totes les cosmicòmiques , d'Italo Calvino; Un intrús a l'estany , el debut en el thriller de Joan Marcé; Una novel·la francesa , l'úl tim experiment autobiogràfic de Frédéric Beigbeder, i Ragtime , un nou i esplèndid poemari de Francesc Garriga.

A més a més, el periodista de l'ARA Josep Lambies ha entrevistat Joan-Daniel Bezsonoff, que després de dos llibres de memòries ha tornat a la narrativa amb La melancolia dels oficials , que s'emporta el lector a l'Algèria de la dècada dels 50 i repesca alguns dels personatges de La presonera d'Alger .

Per acabar, l' Ara Llegim recomanarà també el primer dels clàssics de la Fund ació Bernat Metge que es podran adquirir amb l'ARA a partir del diumenge 18 de setembre a un preu de 9,95 €. El primer lliurament inclourà la selecció d'aforismes Aurea dicta i la traducció magistral que el poeta Carles Riba va fer de dues de les tragèdies més importants de Sòfocles: Les dones de Traquis i Antígona .

stats