ARQUEOLOGIA
Cultura 19/06/2013

Apuntalen un tram de la Muralla de Tarragona perquè perilla

Les pluges dels darrers mesos han deteriorat el monument romà, que està pendent de rehabilitar-se en prop d'un 70%

Acn
1 min

BarcelonaAquest dimecres han començat els treballs per apuntalar i consolidar un tram de deu metres de la Muralla de Tarragona a la Baixada del Roser. Les pluges dels darrers mesos han comportat que la paret comenci "a obrir-se" i el consistori ha decidit actuar d'urgència per evitar cap esfondrament. Els treballs, que s'allargaran durant dos mesos, costaran 80.000 euros provinents del fons d'emergència municipal. S'instal·laran dos pòrtics de ferro i estructures metàl·liques provisionals a banda i banda de la muralla per evitar que cedeixi. El tram està pendent de rehabilitació i, a hores d'ara, se n'estan negociant les condicions amb la Generalitat.

La portaveu de l'equip de govern i regidora de la Part Alta, Begoña Floria, ha advertit: "Hem de consolidar-la una mica perquè hi ha un perill latent d'esfondrament", ha advertit. De moment, el consistori ha decidit actuar d'urgència. En concret, s'actua sobre un petit tram d'uns 10 metres, a la Baixada del Roser, que s'estava "obrint" i corria el risc de cedir, segons ha explicat l'arquitecte municipal Joan Menchón. "És un monument de més de 2.000 anys amb molt mala salut de ferro i que ens seguirà donant ensurts", ha lamentat.

Els resultats dels treballs seran visibles d'aquí a dos mesos, quan és previst que finalitzi l'obra. Aleshores es pintarà l'estructura perquè tingui el menor impacte visual possible, a l'espera que es pugui retirar quan comencin els treballs de rehabilitació definitius. Menchón ha detallat que, de les 10 fases previstes en el Pla Director, només s'ha actuat en menys de la meitat, la qual cosa representa poc més del 30% de la muralla. El pas de vianants i vehicles estarà restringit en aqueta zona de la Part Alta, almenys, mentre durin els treballs.

stats