Cultura 15/08/2013

Antònia treu a ballar Manel

Devers 5.000 persones omplen el parc de n'Hereveta de Porreres per veure el concert de Manel, Antònia Font, Boc i Txarango

Ander Zurimendi
2 min

PorreresPorreres tornà ahir, almanco per un dia, l'epicentre de la música cantada en català. I no era la primera vegada. Més de 5.000 persones, principalment joves arribats de tots els punts de Mallorca, es congregaren al parc de n'Hereveta per sentir una vetlada de concerts protagonitzada per Manel, Antònia Font, Boc i Txarango. Era, sens dubte, una de les cites musicals i culturals de l'estiu, i l'expectació s'havia posat de manifest tota la setmana a les xarxes socials.

Hores abans del concert ja arribaven els primers seguidors de les bandes estrella de la nit porrerenca, disposats a passar una nit inoblidable. Era un concert amb regust de retrobada. I és que Manel i Antònia Font havien plantejat un revival del gran concert que ja oferiren plegats l'any 2011 i en el mateix escenari, el parc de n'Hevereta, coincidint amb les festes que l'Ajuntament de Porreres organitza amb motiu de Sant Roc.

Fou una llarga nit plena de música i d'un ambient excepcional, que acabà passades les quatre de la matinada i que, veient els ànims dels joves, s'allargà en molts de casos fins a l'alba. La nit, però, havia començat amb el concert de folk de Boc, el grup mallorquí revelació de l'estiu. Els integrants de Boc encetaren la vetlada a Porreres presentant un directe instrumental i del qual llevaren les cançons més lentes. "Volem fer un concert ple de força", comentaven al backstage poc abans de sortir a l'escenari. "És el concert més important que feim a l'estiu", deien els membres, que just acabaven d'arribar d'actuar a Osca.

Manel en escena

Boc donà pas a Manel, potser el grup més esperat de la nit que, com ja s'havia rumorejat en els darrers dies, estava previst al tancament d'aquesta edició que acabàs cantant juntament amb els músics d'Antònia Font. I especialment amb el bunyolí Pau Debon, qui estava decidit a compartir escenari i interpretació d'algun tema de la banda barcelonina. De fet, Manel i Antònia Font, les dues bandes amb més anomenada de l'escena musical en català, ja venien d'actuar junts a l'escenari de Cap Roig, dissabte passat a Girona. Ahir repetiren la col·laboració mostrant la germanor entre dos grups que asseguren estimar-se mútuament. Primer, Manel. Després, Antònia Font. Així ho deia el mateix Guillem Gisbert, cantant de Manel, qui destacava Cap Roig com "una nit molt i molt divertida". La d'ahir també ho fou, tot i que viatjar fins a Mallorca (havien arribat ahir mateix) els ha suposat interrompre les poques vacances que estan tenint l'estiu d'enguany. La nit ho mereixia, però. I és que si Cap Roig ha estat la seva unió a Catalunya, Porreres quedarà com la connexió mallorquina. Al Pla de Mallorca, Antònia festejà amb Manel i el portà a ballar. Com diu la cançó, "avui que ve tothom, avui és quan hi hem d'anar".

Antònia Font no volgué decebre els seus incondicionals. Com havia anunciat Pau Debon, el repertori no es limità a presentar les minicançons del darrer disc ( Vostè és aquí ), sinó que només en tocaren algunes per deixar espai a l'obligat repàs de la seva discografia, plena d'èxits que el públic entregat cantà amb entusiasme. L'idil·li dels d'Antònia Font amb Manel es va fer anit amb permís de Txarango, que s'estrenaven als escenaris de l'illa i sens dubte triomfaren entre els fans coneguts i els que potser ho són des d'ahir.

stats