Cultura 14/08/2013

Antònia Font i Manel, una sola veu anit a Porreres

Tornen a actuar avui, a partir de les 22.30 hores, al parc de n'Hereveta

Ander Zurimendi
3 min
ABSENTS  El cantant d'Antònia Font, Pau Debon, ahir a Bunyola. El mateix Debon lamenta tocar poc a Mallorca, però diu que la raó és que no els criden.

PalmaPorreres tornarà a marcar anit el ritme de l'escena musical en català. No debades, milers de persones aniran avui al Pla de Mallorca per viure in situ el concert dels dos caps de cartell de l'indie urbà actual: Antònia Font i Manel. A més a més, les seves actuacions es produiran entre les de dues joves formacions en auge: Boc i Txarango (que actuen per primera vegada a Mallorca).

És un concert atípic al qual l'ARA Balears també es vol afegir explicant l'actuació des del punt de vista i els ulls dels espectadors. La proposta és que els lectors expliquin allò que passi al concert i el que en pensin amb comentaris a Facebook, tuits, o bé mitjançant fotografies i vídeos publicats a Twitter i a Instagram (amb les etiquetes #ARAsomFAN o #ARAbalears). Les millors aportacions es publicaran a la web i en el diari de dia 16.

Una vetlada ben atípica, malgrat que tindrà regust de retrobada. I és que Manel i Antònia Font faran un revival del gran concert que ja oferiren plegats l'any 2011, i en el mateix escenari, el parc de n'Hevereta, coincidint amb les festes que l'Ajuntament de Porreres organitza amb motiu de San Roc.

Coincidència

Així que, dos anys després, mallorquins i principatins tornaran a coincidir en concert i ho faran damunt d'un escenari que, per cert, s'acabarà de muntar avui dematí. Seran els darrers serrells abans de rebre les més de 4.000 persones que ja n'han comprat l'entrada, tot i que des de l'organització creuen que se superaran fàcilment els 5.000 assistents, i llargs. Constaten que el ritme de la venda anticipada ha pegat una accelerada des de dilluns.

Tant és així que l'Ajuntament de Porreres ja té muntat el dispositiu de seguretat. Efectius de Protecció Civil i diverses ambulàncies seran sobre el terreny. A més a més, el Consistori ha habilitat un macroaparcament per a cotxes a fi d'evitar que el poble de Porreres quedi col·lapsat i per facilitar també l'arribada als fans provinents de tota l'illa. Tal com explica Bernat Bauçà, regidor de Festes del Consistori porrerenc, "l'aparcament ha estat ubicat aferrat al parc, a 150 metres de l'entrada al recinte".

Així mateix, Bauçà explica que l'organització del concert és causa de "la llarga trajectòria que té aquest poble en la promoció de la nostra llengua". De fet, per les festes de Porreres hi ha hagut Gossos, Els Pets i Els Catarres.

"Porreres arrisca"

I és que Porreres pot estar orgullós de ser, almanco actualment, el punt neuràlgic de les grans actuacions en català de cada estiu a Mallorca. El cantant d'Antònia Font, Pau Debon, l'alaba: "Porreres s'arrisca i li surt bé! De fet, diria que cada any els surt rendible!". Però en tot cas, matisa: "Quan hi ha pocs doblers, costa molt arriscar-se a fer concerts grans, amb dos caps de certell". Així explica la sequera de concerts d'Antònia Font a Mallorca. "És veritat que hi tocam poc, però és que no se'n fan! I el 80% dels concerts que feim els organitzam nosaltres mateixos...", lamenta Debon. Així que la vetlada d'anit és, per ara, just la segona actuació que la banda fa a l'illa enguany. Ara bé, serà especial. Per començar, el repertori no es limitarà a presentar les 40 minicançons del darrer disc ( Vostè és aquí ), sinó que només en tocarà algunes per així deixar espai a la discografia sencera.

Així mateix, és més que possible que Manel i Antònia Font interpretin plegats algunes de les peces. Dissabte passat ja ho feren al festival de Cap Roig (Girona) en un concert que la crítica catalana ha titllat d'"únic". Una pista sobre el que pogui passat aquest vespre: a Cap Roig, Pau Debon cantà Ai Dolors amb el quartet de Manel.

Les dues bandes senten "molt de feeling ", segons reconeix Debon. "Tenim una manera semblant de fer les coses, un repertori propi". Conclou: "Pots tenir referències, però no copiar. I malauradament, avui dia es fa molt".

stats