MÚSICA
Cultura 01/03/2013

Alondra Bentley, un tast del festival de Músiques Disperses

La cantautora hispanobritànica actua a l'Heliogàbal

Xavier Cervantes
2 min

Barcelona.El Cafè del Teatre de l'Escorxador i l'Auditori Enric Granados de Lleida acolliran la setena edició del Festival de Músiques Disperses (MUD), que manté una aposta decidida pel neofolk tant nacional com internacional. El festival ocuparà la capital del Segrià del 8 al 22 de març, però abans tindrà un pròleg barceloní protagonitzat per Alondra Bentley (Lancaster, 1983). La cantautora hispanobritànica actua avui a l'Heliogàbal amb les entrades exhaurides.

Bentley hi defensarà les cançons de The garden room (Gran Derby Records, 2012), un àlbum al voltant de la seva família que fins i tot inclou un arbre genealògic que es remunta fins al segle XIX. "En vuit de les deu cançons parlo de la peculiaritat de les relacions familiars i de la família que tinc a Anglaterra, que és la més nombrosa però a la qual no veig cada dia", explica la cantautora, que actualment resideix a Madrid.

En aquest disc, que ha produït a València el nord-americà Josh Rouse, les influències del folk-pop britànic que van marcar el seu debut, Ashfield avenue (2009), tenen la companyia de textures més pròpies del jazz tradicional i sobretot del country . "En aquell primer disc no hi havia cap pista que indiqués que m'agrada el country & western , que sí que m'agrada", assegura Bentley. Tot plegat fa que The garden room soni més americà, de manera prou explícita a Motherhood , My sister and me i Don't worry daddy . "Són tres cançons en què sona el pedal steel , cosa que et teletransporta directament a Nashville", diu. També hi plana l'eco d'Elvis Perkins, una de les debilitats de la cantautora.

Maïa Vidal i Sílvia Pérez Cruz

El concert d'Alondra Bentley servirà com a presentació del festival MUD, que s'obrirà, ja a Lleida, amb els sevillans Las Buenas Noches el 8 de març. Un dia més tard serà el torn de la nord-americana Maïa Vidal. El festival, que tancarà Sílvia Pérez Cruz el 22 de març, també inclou els concerts de l'escocès Robin Williamson (fundador de The Incredible String Band), els portuguesos A Jigsaw i l'asturiana Lorena Álvarez, entre d'altres.

stats