Cinema
Cultura 17/08/2013

Albert Serra guanya el premi a la millor pel·lícula a Locarno

El director de Banyoles convenç el jurat del festival suís amb 'Història de la meva mort'

Ara
2 min

Barcelona'Història de la meva mort', d'Albert Serra, ha guanyat aquest dissabte el Lleopard d'Or, el premi que distingeix la millor pel·lícula al Festival Internacional de Cinema de Locarno. Així ho ha decidit el jurat presidit pel cineasta filipí Lav Diaz. Serra és el primer director català que obté el màxim reconeixement del certamen suís. "Estic content, però la meva política és no donar-hi gaire importància. Si no hagués guanyat no li hauria donat importància. I en guanyar, tampoc", ha explicat Serra a l'ARA.

'Història de la meva mort', produïda per Andergraun Films, imagina una trobada entre Casanova i Dràcula, entre diferents concepcions del plaer i del desig. El protagonista del film és el poeta Vicenç Altaió (Casanova), fins ara director del Centre d'Arts Santa Mònica. La pel·lícula s'estrenarà a França a finals d'octubre. Pel que fa a l'estrena a Catalunya, ja han començat les negociacions i tot indica que arribarà les pantalles també en aquelles dates. Abans passarà pel Festival de Toronto, hi haurà una preestrena al Reina Sofia de Madrid al setembre i dues més a l'octubre, al Temporada Alta de Girona i a la Filmoteca de Catalunya.

Un documental esfereïdor, premi especial del jurat

El premi especial del jurat ha sigut per a 'E agora? Lembra-me', de Joaquim Pinto, que documenta un any en la vida del director portuguès, malalt d'hepatitis C i portador del VIH des de finals dels anys 90. 'E agora? Lembra-me' també ha guanyat el premi de la crítica internacional.

El palmarès de la secció oficial a competició es completa amb el premi al millor director per al coreà Hong Sang-soo per 'Our Suhni', millor actriu per a la nord-americana Brie Larson ('Short term 12') i millor actor per al peruà Fernando Bacilio ('El mudo'). El premi del públic ha sigut per a la pel·lícula canadenca 'Gabrielle', dirigida per Louise Archambault.

stats