XXVII TEMPORADA D'ÒPERA
Cultura 19/06/2013

'Aïda' torna al Principal 20 anys després

Aïda és una princesa etíop, que és capturada i enviada a Egipte com esclava. El general Radamés viu un conflicte interior quan ha de lluitar entre el seu amor per Aïda i la lleialtat al faraó.

Ara Balears
2 min
Aïda posarà el punt final a la XXVII Temporada d'Òpera del Principal.

Palma.Amb la representació d' Aïda, la Fundació Teatre Principal posarà punt final a la XXVII Temporada d'Òpera, tot coincidint amb l'any que se celebra el 200è aniversari del naixement de Verdi.

Vint anys després de la darrera representació a Mallorca, els propers 23, 26, 28 i 30 de juny la sala Gran del Principal serà l'escenari de l'òpera de quatre actes basada en el llibret de l'italià Antonio Ghislanzoni, a partir d'una idea original de l'egiptòleg francès Auguste Marietta.

Les funcions comptaran amb l'acompanyament del cor titular del teatre Principal i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma, a més del suport del cor juvenil i la banda de música de Son Rapinya. La direcció musical serà a càrrec de José María Moreno i l'escènica de Francisco López. La soprano Eugenia Bethencourt i el tenor coreà Jy Myung Hoon donaran vida a Aïda i Radamés.

Aïda és una princesa etíop, que és capturada i enviada a Egipte com esclava. El general Radamés viu un conflicte interior quan ha de lluitar entre el seu amor per Aïda i la lleialtat al faraó. La cosa es complica un poc més quan la filla del faraó, Amneris, s'enamora de Radamés.

El teatre Principal, d'altra banda, ha organitzat diverses activitats paral·leles, obertes a la participació de tots els ciutadans, amb l'objectiu d'aprofundir en el contingut i el context d'aquesta obra de Verdi. En aquest sentit, cal destacar la representació, el dissabte 22 de juny, de l'espectacle Refugi 3.500 , sota la direcció de Pau Bachero, que comparteix molts temes amb Aïda.

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha aprofitat per donar a conèixer els títols que integraran la propera Temporada d'Òpera del Principal: Rigoletto , de Verdi, que obrirà la programació al febrer; Tosca , de Puccini, prevista per a l'abril; Otello, de Verdi, que s'escenificarà al maig, i Turandot , de Puccini, que arribarà al Principal al juny.

stats