Cultura 22/06/2013

Adéu a Miguel Narros, un dels grans del teatre espanyol

Núria Juanico
1 min

BarcelonaEl desaparegut director de teatre Miguel Narros

Un referent

L'escena espanyola es va acomiadar ahir d'un dels seus referents més polifacètics. L'incansable director Miguel Narros va morir als 84 anys a Madrid. El seu últim treball és La dama duende , que va estrenar el 13 juny al festival de teatre d'Alcalá de Henares. Barcelona el va acollir a l'inici de la seva trajectòria. Va ser a la capital catalana on va fundar el Pequeño Teatro, que més tard també va instal·lar a Madrid. A més, va dirigir el Teatro Español en dues ocasions, entre el 1966 i el 1970 i del 1984 al 1989.

Més enllà de la direcció escènica, Narros també va exercir d'actor, figurant, escenògraf i fins i tot de decorador cinematogràfic. També destaca la faceta de Narros com a mestre d'actors i actrius.

"Divertit, irònici brillant"

Un dels seus deixebles, Carlos Hipólito, va definir-lo com un professor "divertit, irònic i brillant" però també "molt dur i exigent a l'hora de dirigir" i pare d'idees "insòlites i plenes de llum", segons va dir ahir l'actor. Al llarg de la seva trajectòria, Narros va ser reconegut amb guardons com el Premi Max i el Premio Nacional de teatre, que va rebre en dues ocasions.

Director de prop d'un centenar de muntatges, Narros va fer pujar a l'escenari obres com Soledad , de Miguel de Unamuno, i Medea, d'Eurípides, que va adaptar per al Ballet Nacional d'Espanya. A més, entre els muntatges més emblemàtics que va dirigir hi ha Oncle Vània , de Txékhov, i Sis personatges en cerca d'autor , de Pirandello.

stats