MÚSICA
Cultura 03/06/2013

Més de 40.000 entrades venudes en 4 hores i mitja per al Concert per la llibertat

Malgrat la lentitud del procés i tot i que el sistema ha caigut momentàniament dues vegades, l'organització assegura que la venda ha estat constant

Ara
3 min

BarcelonaMés de 40.000 entrades venudes en quatre hores i mitja per al Concert per la llibertat, segons les dades de mitja tarda dels organitzadors. Les xifres deixen en ''poca cosa'' les 15.000 entrades en quatre hores que es van vendre per al concert de Bruce Springsteen de l'any passat a Barcelona. I això, malgrat les cues virtuals d'hores –3, 4, 5.. fins a 7 hores en alguns moments i per a alguns usuaris– per aconseguir-ne, desenes de milers de persones ja han comprat la seva localitat per a la cita del 29-J al Camp Nou.

Alguns usuaris s'han queixat a través de Twitter de la lentitud del procés. L'organització ha reconegut que el sistema està saturat i que ha caigut dues vegades momentàniament, però ha assegurat que funciona i ha demanat tranquil·litat. "Com és natural, la gent que es troba amb algun problema és la que es queixa, però ja n'hi ha moltíssima que ha comprat entrades, i la resta de gent també podrà comprar-ne", assegura un portaveu d'Òmnium Cultural. A més a més, l'entitat ha anunciat en un tuit que els usuaris que tinguin dubtes o necessitin aclariments s'adrecin al correu info@concertperlallibertat.cat.

Una de les coses que es troben alguns usuaris és el fet de veure com es va acabant el temps d'espera del seu compte i, quan ja falta poc per arribar a la taquilla, es recarrega el sistema i torna a començar la cua, normalment amb una espera més llarga que la primera vegada. Tanmateix, després s'observa que ràpidament es redueix el temps d'espera, ja que el sistema va recalculant-lo.

Les entrades es podien adquirir des d'avui a les 14.00 hores a través de la pàgina web de l'esdeveniment, al tresc.cat, al Telentrada i a Atrápalo. Dijous passat ja es van fer públics els artistes que hi actuaran i els diversos preus que tenen les entrades, des de 12 fins a 150 euros, segons la localització.

El Concert per la llibertat començarà a les 20.00 h, tot i que tres hores abans s'obriran les portes del recinte del camp perquè els assistents puguin participar en la fira d'entitats que hi haurà durant tota la tarda.

Protestes virtuals

L'etiqueta de Twitter #concertllibertat recull les queixes dels usuaris per aquest embús virtual.

"Quan per fi el comptador pel #concertllibertat s'ha posat a 0, clico per comprar les entrades i em diu que m'ha caducat! Vergonyós! 2 h més", es queixa @LaiaMR. @Lo_Catarina afegeix: "52' perduts!!! 2n intent, número d'ordre 11.922 (temps previst d'espera: gairebé 3 h) #ConcertLlibertat Comencem malament". @Mmolledo explica: Fa estona que estic fent cua. Encara em falten 2 hores 17 minuts i tinc 8.035 usuaris davant".

No tothom, però, s'ha hagut d'esperar: "Doncs a mi m'ha funcionat fer cua pel #concertllibertat des de les 10 del matí. Ja fa estona que tinc 7 entrades impreses!", diu Aleix Rom.

"La pregunta del dia és: I tu, quanta gent tens al davant a la cua per comprar entrades?", es pregunta Jordi Lon. No tot són queixes, però; n'hi ha que s'ho prenen amb filosofia: "2 hores i 50 minuts de cua per comprar entrades del #concertllibertat. Té pinta que serà tot un èxit!", diu @xmargalef.

stats