CRIM ORGANITZAT
Balears 25/07/2013

Tres membres dels Àngels de l'Infern, detinguts a Alemanya i lliures per error

El jutge dicta presó sense fiança per set integrants de la banda, a dos els permet sortir si paguen 20.000 i 60.000 euros i dos més queden en llibertat

ARA Balears/Agències
3 min
Agents de la Guàrdia Civil duen als jutjats de Palma el cap dels Àngels de l'Infern / EFE/M. T. D.

PalmaLa policia alemanya cerca ara tres implicats en la trama dels Àngels de l'Infern desarticulada aquesta setmana a Mallorca. Segons fonts de la Fiscalia Anticorrupció, així que va començar l'operació policial es varen dictar tres ordres europees de detenció en contra seva que vivien a Alemanya. La policia alemanya els va arrestar però després, per una equivocació, els va deixar anar i ara els torna a cercar. Es confia que els podran localitzar.

Aquest horabaixa, a més, el jutge Eloy Velasco ha decretat presó sense fiança per set dels membres de la banda, incloent-hi el seu cap, després d'escoltar-ne les declaracions. Dos arrestats més en podran sortir si paguen 20.000 i 60.000 euros respectivament i dos més han quedat en llibertat. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia a partir de les sis de l'horabaixa el magistrat preveu interrogar vuit detinguts més i deixar-ne tres per aquest divendres. Fonts relacionades amb la investigació indiquen que els tres implicats en la trama que quedarien demà per demà són membres de cossos policials.

Delictes

En aquesta trama s'investiguen els delictes de pertinença a organització criminal, proxenetisme, contra la salut pública, blanqueig de doblers, tinença il·lícita d'armes, extorsió, amenaces, coaccions, segrest, homicidi, falsedat en documents oficials, estafa piramidal, revelació de secrets professionals, suborn, omissió del deute de perseguir delictes per part de membres de cossos policials, tinença i ús d'explosius, encobriment, lesions i robatori amb força.

Els cossos policials desarticularen bona part de la trama aquest dimarts i n'arrestaren fins a 24 implicats a Mallorca. De fet, el jutge Eloy Velasco, pertanyent a l'Audiència Nacional i desplaçat ahir fins a Palma, interrogà a l'horabaixa els dos primers detinguts. Es tracta d'un dels dos subalterns de l'organització, per a qui Velasco decretà presó provisional i sense fiança; a més d'una dona per a qui acordà presó eludible sota fiança de 30.000 euros.

Entre els detinguts es troba el màxim responsable de la banda a Mallorca i, especialment, el líder de de la trama a Alemanya, que també ho és a escala internacional: Frank Hanebuth. Els arrestats estan imputats per una llarga llista delictiva: homicidi en grau de temptativa, blanqueig de capital, tràfic de drogues i d'armes, delictes relatius a la prostitució, extorsions, atemptat a agent de l'autoritat, apropiació indeguda, amenaces, coaccions, robatori amb violència i detenció il·legal.

Per tot plegat, el Ministeri d'Interior va ressaltar ahir la importància de l'operació. El secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, ho definí de "brillant" i "magnífic" cop contra una "perillosa" organització criminal. Martínez, a més a més, insistí en la "molt bona coordinació" entre les dues forces de seguretat de l'Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil), com també l'"estreta col·laboració" amb altres cossos internacionals, com ara Europol (policialment) i Eurojust (jurídicament).

Lloret de Vistalegre

Des del Ministeri d'Interior explicaren que les operacions de blanqueig de capital eren realitzades a través d'un entramat d'empreses a nom de testaferros, els quals també eren emprats per figurar com a suposats propietaris de diferents immobles, com una possessió a Lloret de Vistalegre valorada en 2,5 milions d'euros.

En els 31 escorcolls fets dimarts, els agents decomissaren armes de foc, diverses armes blanques, una defensa elèctrica, 10 automòbils, 4 motocicletes d'alta gamma, embarcacions, prop de 50.000 euros en metàl·lic, joies per valor de 500.000 euros i diverses quantitats de cocaïna, marihuana i anabolitzants.

També decomissaren diversos iPad, telèfons mòbils, jaquetes i camisetes amb el símbol i l'anagrama brodat dels Àngels de l'Infern.

stats