PALMANOVA I MAGALUF
Balears 23/08/2013

219 turistes expulsats dels hotels per mal comportament

Ara com ara ja s'han superat els 172 de tot l'any passat

Ara Balears
2 min

Palma.Els establiments hotelers de Palmanova i Magaluf han expulsat 219 turistes per comportament incívic fins ara, quan encara no ha acabat la temporada alta. La xifra suposa un increment significatiu respecte de 2012, ja que en tot l'any en foren expulsats 172, un 25% menys.

Les expulsions s'han produït perquè els turistes han ocasionat desperfectes en els hotels i han causat molèsties a la resta dels allotjats, segons ha informat l'Associació d'Hotelers de Palmanova-Magaluf, en una informació recollida per l'agència Efe. Tot i que l'increment d'expulsats pot donar el nivell de la qualitat del turisme que rep la zona, la patronal hotelera prefereix destacar els esforços en seguretat que es porten a terme a la zona turística, tant per part de la Policia Local de Calvià com pels mateixos empresaris del sector hoteler.

Segons l'associació, si enguany s'han produït 219 expulsions de turistes d'hotels per mala conducta fins al dia d'avui, l'any passat se'n comptaren 172 en tot l'exercici, el 2011 foren 166 i el 2010 també foren 172. Així, per tant, ara ja s'ha registrat la xifra més alta d'expulsats dels darrers anys. L'entitat explica la remuntada perquè aquesta temporada els hotelers han reforçat la seguretat privada dels seus establiments, amb un increment del 18% en la dotació d'efectius en relació a l'any passat.

De moment, la Policia Local de Calvià ha fet 157 detencions a Magaluf, 62 de les quals han estat per delictes contra la salut pública vinculats al tràfic de drogues, la majoria comesos per venedors ambulants, i 33 de dones dedicades a la prostitució al carrer per robatoris amb violència a turistes, de les quals cinc han ingressat en presó preventiva.

Aquest nombre de detinguts a Magaluf suposa aproximadament el 65% del total d'arrests per delictes no relacionats amb la seguretat viària a tot el municipi de Calvià, que pugen a 244, segons detalla l'associació hotelera. La patronal recalca que l'any passat es feren un total de 301 detencions per aquests motius a Magaluf durant els dotze mesos, "per la qual cosa és previsible que a final d'enguany s'hagi superat aquesta xifra".

Més seguretat

El vicepresident de l'Associació d'hotelers de Palmanova-Magaluf, Joan Espina, explica que totes les dades recopilades per l'entitat, tant les detencions com les expulsions d'hotels, corresponen a incidències ocorregudes des de principi d'any fins ahir, però puntualitza que durant l'hivern no es registren incidències. Espina detalla que els primers incidents que es produïren a Magaluf van tenir lloc a finals del mes d'abril. L'associació destaca els esforços en matèria de seguretat que s'han fet a Magaluf des de l'inici de la temporada turística per "eradicar o minimitzar almenys els actes vandàlics, de polissoneria i incivisme protagonitzats per alguns turistes".

La patronal atribueix la millora de la seguretat a la major dotació d'efectius de la Policia Local, la presència qualitativa de la Guàrdia Civil i a l'ajut que presten els hotelers adscrits a l'Associació Hotelera de Palmanova-Magaluf.

stats