PLUGES
Balears 27/08/2013

La tempesta d'agost, puntual a la cita

Un llamp va destrossar l'estàtua que corona l'església del Pont d'Inca

Ara Balears
1 min

Palma.Mallorca es va aixecar ahir amb pluja, i l'aigua, de fet, va marcar tota la jornada. Al matí, l'112 informava que la Direcció General de Meteorologia activava l'índex de gravetat 1 per pluges del Pla d'Emergències per fenòmens meteorològics adversos i a les 18 h n'ampliava la durada.

El nord de Mallorca fou ahir el territori més castigat per les tempestes. De fet, la que afectà les Balears la matinada de diumenge a dilluns va deixar unes 8.000 descàrregues elèctriques, principalment a la mar i en zones del nord d'Eivissa i el sud-oest de Mallorca.

Estàtua esmicolada

Amb tot, el llamp més desafortunat va ser el que va caure damunt l'església del Pont d'Inca, que va fer bocins l'estàtua que la corona. L'impacte de la verga va fer caure la figura de santa Catalina Thomàs, popularment coneguda com "l'àngel". La figura de pedra del portal es va precipitar a la plaça de l'església i es va esmicolar, la qual cosa causà diversos desperfectes a un vehicle que estava estacionat just davall. Amb tot, l'incident no provocà danys personals. Poques hores abans s'havien celebrat les festes del Pont d'Inca, però en el moment de la caiguda del llamp ja no hi quedava ningú.

També foren destacades les precipitacions que es registraren principalment durant la matinada d'ahir. A Banyalbufar s'arribaren a acumular 68 litres per metre quadrat, 59 a la serra d'Alfàbia, 53 a Calvià i 47,9 a Escorca.

El mal temps continuarà al llarg del dia d'avui. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) anuncia per avui i demà ruixats i tempestes fortes, probablement molt fortes a l'àrea mediterrània. Possiblement, la gota freda començarà a remetre aquest divendres.

stats