Balears 21/06/2013

Els qui també optaren a comprar Can Domenge confirmen el tracte de favor a Sacresa

Un promotor diu que si hagués guanyat el concurs estaria arruïnat

J. Perelló
2 min

PalmaEls promotors de les empreses que concursaren per Can Domenge han afirmat que no disposaren d'informació concreta fins que no es va convocar el concurs, a diferència de Sacresa que va admetre ahir dijous haver tengut les bases mesos abans.

A més de la informació privilegiada, que tots els concursants perdedors han negat, la fiscalia, les acusacions i les defenses han interrogat avui sobre el preu. Arquitectes i administradors de les diferents empreses han coincidit en que era mes aviat barat. En concret,el representant de Llull Sastre Construccions ha dit que era per davall de preu de mercat si se tte en compte que era una promocio de qualitat encaminada a la classe mitja i acomodada.

Perill de ruïna

El promotor Juan Matamalas, que va participar amb un 10% en el projecte que va presentar la promotora Ibercon al concurs de Can Domenge, ha assegurat avui en la seva declaració com a testimoni davant el tribunal que jutja la venda dels terrenys del Consell de Mallorca que si ho hagués guanyat ara estaria arruïnat.

Ibercon va plantejar una proposta en què oferia un preu de 45 milions d'euros, tot i que els plecs fixaven un límit màxim de 30 milions a partir del qual no puntuava més, perquè varen considerar que "era un plus més" per emportar-se el concurs, ha explicat Matamalas. Finalment, però, la venda es va adjudicar a la unió d'empreses Sacresa-Ferratur, que va oferir 30 milions, la meitat que el Grup Núñez i Navarro que va ser l'oferta màxima i que va denunciar el cas.

L'empresari ha dit que l'oferta de 45 milions li va semblar normal i va accedir a formar part del projecte després d'estudiar la repercussió del valor del sòl, que era d'uns 900 euros per metre quadrat, perquè implicava un cert risc, però no alt. "Era més aviat car, tenia riscos, però es podia emprendre", ha puntualitzat. Ha recalcat l'interès que tenien a guanyar el concurs i portar-lo endavant: "Avui seria un suïcidi però era així".

"En aquells moments el paper ho aguantava tot, si ens ho haguessin donat en aquell moment crec que ara estaríem arruïnats tal com han vingut les circumstàncies. Gràcies a Déu no ens van donar el concurs", ha afirmat

stats