Balears 21/06/2013

El procés pels avalots a El Coso de Felanitx de 2011 acaba en no res

Es reclamaven 55.150 euros de multes als onze encausats però han quedat prescrites

ARA Balears
2 min

PalmaNi multes ni cap mena de sanció penal o administrativa. Els onze acusats per desordres públics i atemptats a l'autoritat arran dels incidents a El Coso de Felanitx de fa dos anys s'estalviaran de pagar els 55.150 euros de multes, perquè els processos penal i administratiu han prescrit. El col·lectiu Felanitx en Moviment explica tota la experiència en aquest vídeo amb tocs d'humor però crític amb el paper de l'Ajuntament, el Consell de Mallorca i el Govern.

Quan el jutge que duia el procés penal va desestimar que els incidents haguessin estat greus i els va considerar lleus, ja només se'ls podia considerar una falta. Com que els tràmits per jutjar una falta són de sis mesos i quan va començar el procés penal ja havien passat, el jutjat ha decidit declarar-los prescrits. Amb el procés administratiu ha passat el mateix: el procés sancionador no va començar fins més de deu mesos després dels fets succeïts el 28 d'agost de 2011, de manera que aquest mateix mes s'han declarat prescrites les sancions.

Durant les festes de Sant Agustí de fa dos anys, devers la una del migdia, a la sortida de les autoritats de l'església, se'ls va fer passar pel famós pal·li habitual d'El Coso. El batle, Biel Tauler; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company; la consellera insular de Medi Ambient, la felanitxera Catalina Soler; i la resta de regidors de la Sala havien de passar-hi per davall.

Tal com era habitual, els varen banyar, embrutar i escridassar, però el pas de Maria Salom, Biel Tauler i Catalina Soler va ser especialment accidentat i just després un agent de la Policia Local va disparar esprai urticant a uns membres d'El Coso, fet que va derivar gairebé en una batalla campal. Fins uns deu mesos després les administracions no varen presentar cap demanda pels fets.

stats