FINANCES
Balears 19/06/2013

El president de BMN destaca el valor estratègic de Sa Nostra

Carlos Egea es va reunir ahir amb 80 directius del banc a Balears

Ara Balears
2 min
El president de BMN, Carlos Egea, just al mig del grup. A la seva dreta, el director territorial, Antoni Serra.

Palma.La cúpula directiva del BMN es va reunir ahir amb els directius de la direcció territorial del banc a les Illes, que actua sota la marca Sa Nostra, amb l'objectiu d'explicar com serà la nova etapa del grup després de la reestructuració portada a terme els darrers mesos. Com va informar diumenge passat l'ARA Balears, aquests darrers moviments han suposat un ajustament de plantilles i oficines, a més d'un nou repartiment de l'accionariat entre les quatre caixes que inicialment varen formar l'entitat financera. Després de la venda de Caixa Penedès al Banc de Sabadell i de l'entrada al consell d'administració del Fons de Reestructuració Bancària, on controla el 75% de l'accionariat, la caixa balear ha passat de tenir una participació del 13% el 2011 a tenir-ne només un 2,18%.

Així i tot, segons va explicar BMN en una nota de premsa, a la reunió amb els directius balears el president de l'entitat, Carlos Egea, va destacar el paper rellevant que Sa Nostra-BMN té per al conjunt de l'entitat: "Sa Nostra és estratègica i fonamental. La seva quota de mercat, la fidelitat de la clientela, la seva gestió i el seu èxit són i seran també l'èxit de BMN". Pel president de BMN, que també ho era de Caja Murcia, l'entitat és un banc per als mercats i els inversos, però manté l'esperit comercial i social de caixa d'estalvi, cosa que el fa estar molt centrat en els territoris d'actuació de les diferents entitats que estan en l'origen del banc.

Aquesta implicació en el territori per donar suport a les famílies i les empreses amb especial atenció a les pimes i els emprenedors va ser un dels elements que, segons la nota, van remarcar els responsables de BMN. Antoni Serra, director territorial a Balears i Canàries, es va referir també a la importància dels treballadors de l'entitat com a element que ha permès que Sa Nostra hagi incrementat fins a un 26% la quota de mercat a les Illes. "El col·lectiu humà és essencial en aquest nou entorn econòmic", va explicar Serra. "La gestió global del client, amb un tracte proper i molt professional, és el nostre fet diferencial com a banc i el volem mantenir, augmentar i millorar".

Conflicte

BMN ha viscut un important conflicte laboral, que va acabar el darrer dia de maig amb un pre acord entre els sindicats majoritaris i la direcció de l'empresa per tal d'executar un expedient de regulació d'ocupació que suposarà la pèrdua d'uns 900 treballadors en el conjunt de l'Estat.

En el cas de Balears, el sindicat majoritari, Unió Obrera Balear, va expressar la seva més absoluta indignació per l'acord, perquè segons l'organització no respon a la realitat actual de BMN, i molt menys a les oficines que l'entitat té a les Illes amb la marca original de Sa Nostra. Els representants dels treballadors afirmaren que Sa Nostra-BMN acabarà l'any sense pèrdues i que, per tant, no es poden acomiadar 200 persones els propers mesos.

stats