Enbreu
Balears 22/06/2013

Es podran fer cases sense clavegueram fins a l'any 2016

Un decret llei es permetrà, durant tres anys més, la construcció d'habitatges sense sanejament als nuclis, sempre que es tracti d'edificis unifamiliars, aïllats o entre mitgeres, i que es garanteixi un tractament correcte de les aigües residuals

Quim Torres
1 min
Es podran fer cases sense clavegueram fins a l'any 2016

PalmaNou decret llei, i en van 22

El Govern aprovà ahir un nou decret llei, i ja en van 22, per ampliar tres anys més el termini legal que s'havia donat per poder construir habitatges unifamiliars en urbanitzacions que no disposen de serveis bàsics com el de clavegueram. El termini anterior, que ja s'havia prorrogat, expirava a l'agost. Amb aquest decret llei es permetrà, durant tres anys més, la construcció d'habitatges sense sanejament als nuclis, sempre que es tracti d'edificis unifamiliars, aïllats o entre mitgeres, i que es garanteixi un tractament correcte de les aigües residuals. La norma, com a novetat, fixa l'obligació del promotor de garantir el cost de les obres necessàries per a la futura connexió de l'edifici a la xarxa, quan aquesta estigui en funcionament. El Govern justifica la pròrroga per la impossibilitat dels ajuntaments d'executar inversions en temps de crisi.

El Parlament farà més plens

L'aprovació del nou decret llei obligarà a convocar més plens extraordinaris al Parlament perquè cada decret llei s'ha de ratificar per la cambra en un període de 30 dies. El Govern ja demanà ahir al Parlament l'habilitació d'un període extraordinari perquè, a banda del decret llei, també s'aprofitarà per aprovar dues noves lleis que havien quedat enllestides: la de coordinació de policies locals i la de caça. El Parlament ja té convocat un primer ple extraordinari per a dia 2 de juliol per aprovar tres decret lleis: un de turisme, un de sanitat i un de funció pública.

stats