Balears 13/06/2013

L'ombra de Método 3, la trama d'espionatge polític catalana

Ara Balears
2 min

Palma.La fama de Método 3, amb prop de 30 anys de trajectòria, arribà a l'agència en el pitjor moment de la seva història. L'agència de detectius, avui en fallida, és investigada des del mes de febrer passat per un jutjat de Barcelona pel suposat espionatge il·legal a la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho.

La causa s'obrí arran de la querella que presentà Sánchez Camacho en denunciar que s'havia gravat la conversa que havia mantingut fa dos anys amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, el fill de l'expresident català. La Policia escorcollà la seu de l'agència i els domicilis del propietari de Método 3 i de tres dels seus detectius, a més de confiscar documentació relacionada amb el cas. El propietari de l'agència, Francisco Marco, està imputat per revelació de secrets, i un extreballador arribà a declarar a la Policia que tenia material sobre la feina que s'havia fet durant aquell temps.

L'escàndol de Método 3, però, ha transcendit en haver-se conegut que va ser contractada per diferents partits polítics i institucions públiques, i fins i tot per empreses, clubs esportius i mitjans de comunicació. L'agència va seguir alguns polítics mallorquins, com Maria Antònia Munar, i en va elaborar un informe de 13 planes. També fou espiat el testimoni protegit de la fiscalia, l'excomptable d'UM Álvaro Llompart, per encàrrec de Cinto Farrús, segons les dades que figuren en l'expedient. Del resultat dels enregistraments i seguiments fets a aquests i altres polítics balears per part de Método 3 hi haurà temps de parlar-ne.

Aquest mes de juny, les investigacions sobre espionatge polític causaren la primera dimissió. El director dels serveis penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, Xavier Martorell, presentà la seva renúncia al càrrec. Martorell és investigat per Fiscalia per la seva relació amb l'agència en el passat.

stats