Balears 25/06/2013

Un miler de mallorquins queden atrapats al port de Ciutadella

Balearia comença a transportar-los amb una embarcació que just té capacitat per 463 persones. Els primers s'hi esperaven des de les onze del matí a causa d'una avaria en un vaixell d'Entre Islas y Canales

ARA Balears
1 min

PalmaUna avaria al vaixell Balear Jet de la companyia Entre Islas y Canales ha deixat al port de Ciutadella 400 passatgers que a les onze del matí havien d'embarcar-se cap a Cala Rajada, segons que informa el Govern. Com que el problema no s'ha resolt i el vaixell tenia programats més viatges s'han anat acumulant els retards i a l'horabaixa ja eren un miler els qui esperaven alguna manera de tornar a Mallorca. Ports de les Illes Balears ha hagut d'habilitar zones d'espera al port de Ciutadella per als passatgers afectats en un dels dies amb més activitat a causa del retorn dels qui hi han anat a passar les festes de Sant Joan.

Cap a les vuit del vespre la companyia Balearia ha recollit 463 dels afectats en una embarcació però els altres han quedat esperant al port esperant una solució pel problema. És previst que el vaixell de Balearia faci el trajecte fins al port d'Alcúdia i que, un cop allà, diversos autobusos duguin els passatgers fins a Cala Rajada. Alguns dels passatgers han informat a l'ARA Balears que la Policia Nacional espanyola i ha hagut d'anar al port de Ciutadella per ajudar a controlar la situació a causa de l'acumulació de gent que espera una manera de tornar a Mallorca.

L'ARA Balears no ha aconseguit posar-se en contacte amb la companyia Entre Islas y Canales, que tampoc no atén els passatgers abandonats al port de Ciutadella. Segons que informen alguns passatgers, s'han viscut escenes de nerviosisme a causa de la manca d'informació i les hores d'espera.

stats