Balears 11/06/2013

El major centre comercial de Mallorca ja té llicència

S'Estada, propietat de Carrefour, serà una realitat a partir de 2015. Disposarà d'una superfície construïda de 170.000 metres quadrats, 60.000 dels quals seran per llogar

Jaume Perelló
2 min
El macro projecte tendrà un total de 170.000 metres quadrats al Coll den Rebassa.

Palma.S'Estada, propietat de Carrefour, serà una realitat a partir de 2015. L'Ajuntament de Palma atorgà ahir la llicència d'obres al complex, que esdevindrà la major instal·lació comercial de les Balears. Situat al Coll d'en Rabassa, disposarà d'una superfície construïda de 170.000 metres quadrats, 60.000 dels quals seran per llogar.

Tindrà un aparcament per a 2.800 places. Segons informà ahir Carrefour, el nou centre generarà una inversió propera als 160 milions d'euros. D'aquests, 120 milions corresponen a la inversió directa de la promotora, mentre que els prop de 40 milions d'euros restants seran la inversió dels operadors que s'instal·laran al centre. També segons l'empresa promotora, la posada en marxa de S'Estada suposarà un potent revulsiu econòmic per a Mallorca amb la creació de 1.500 llocs de treball directes, 2.000 d'indirectes i més de 2.400 durant les obres.

Els empresaris que representen els petits i mitjans comerciants de Balears, associats a Pimeco i Afedeco, no estaven ahir tan satisfets per aquesta notícia. "És un nou model que ens farà mal a tots, petits, mitjans i grossos, i que no respon a cap planificació", va dir Bernat Coll, president d'Afedeco, a la sortida de la primera reunió que les patronals del comerç varen mantenir amb el nou conseller d'Economia i Competitivitat, Joaquín García.

Tant Bernat Coll com el president d'Afedeco, Bartomeu Servera, feren arribar a García i a la directora general de Comerç, Lourdes Cardona, els seus punts de vista sobre la política comercial del Govern d'aquests dos anys. En concret, demanaren una vegada més un pla director d'equipaments comercials, "com tenen la majoria de sectors, i d'aquesta manera hi haurà unes regles de joc que incloguin l'urbanisme. Sense regular, es produeix un caos d'oferta que no beneficia ningú i que destrossa els més petits", assegurà el president de Pimeco. El conseller va prendre nota de les seves reivindicacions i ambdues parts quedaren per a una altra reunió al juliol.

stats