CONFIRMADA LA PRESÓ
Balears 15/08/2013

Una de les magistrades que condemnà Cardona troba que no hi ha risc de fuga

La sala de "vacances" ha rebutjat el recurs de súplica en contra de la interlocutòria de l'Audiència que, a petició de la Fiscalia, decretava l'entrada a la presó de l'expolític

A. Artigues
1 min
Josep Juan Cardona va ingressar a la presó d'Eivissa el 30 de juliol passat.

Palma.La sala de guàrdia durant les vacances d'agost de l'Audiència de Palma confirmà ahir la presó provisional per a l'exconseller de Comerç i Indústria Josep Juan Cardona (PP), tancat des de dia 30 de juliol de manera provisional fins que el Tribunal Suprem no es pronunciï sobre la sentència de l'Audiència que li imposà setze anys de presó, la més important de l'Estat per corrupció política. La sala de "vacances" ha rebutjat el recurs de súplica en contra de la interlocutòria de l'Audiència que, a petició de la Fiscalia, decretava l'entrada a la presó de l'expolític. Amb tot, hi ha hagut un vot particular de la magistrada Ana Cameselle, que va donar la raó a les argumentacions del lletrat de Cardona, Miquel Arbona. La magistrada considera que efectivament "no hi ha risc de fuga", i per aquest motiu es va manifestar a favor de mesures com la retirada del passaport i la presentació diària de Cardona davant l'autoritat, sense que en la seva opinió fos necessària la presó que en aquests moments compleix l'exconseller.

Es dóna la circumstància que Cameselle havia de ser la magistrada ponent del recurs presentat per Cardona. En tenir formada aquesta opinió, la Sala va designar ponent Mónica de la Serna.

stats