CULTURA
Balears 21/03/2016

Un llibre que dóna llum a les històries ocultes de la precarietat laboral

Demà es presenta a Mallorca 'Las que limpian los hoteles', escrit per Ernest Cañada, que critica la necessitat d'una nova política de classe

Ara Balears
1 min
La portada del llibre.

PalmaVint-i-sis treballadores d'hotel de diferents establiments espanyols, quatre sindicalistes i un metge de família relaten en el llibre 'Las que limpian los hoteles', escrit pel sociòleg Ernest Cañada, tot un seguit d'històries ocultes d'aquest col·lectiu de, sobretot, dones que constitueixen entre un 20% i un 30% de les plantilles dels hotels.

El llibre, que es presentarà demà dimarts al matí a la seu d'UGT, recull els testimonis i condicions d'aquestes cambreres de pisos que, malgrat la seva importància, posen de manifest que són un sector invisible.

Les pàgines critiquen que les condicions laborals d'aquestes dones sempre van ser dures, però amb la crisi econòmica estan vivint un procés de precarització "molt greu que n'altera drets bàsics".

Aquest llibre és una iniciativa d'Alba Sud i la Rel-UITA, amb la col·laboració de CCOO i UGT, en el marc de la campanya internacional per la dignificació de les condicions laborals de les cambreres de pis promoguda per la UITA.

A més d'un text en què es contextualitza què està passant amb el treball en els hotels, inclou les entrevistes que denuncien què passa als llocs de feina i com estan vivint aquestes dones la transformació accelerada que s'està produint a molts d'hotels.

La publicació neix amb l'objectiu de dignificar i millorar aquests condicions laborals, enfortir l'empoderament de les treballadores i treballadors del sector turístic i apostar per un altre turisme.

stats