Balears 07/08/2013

Xàfecs i cel ennigulat apaivagaran demà la xafogor

S'espera una davallada puntual de les temperatures, que es recuperarien el cap de setmana

M. BERNIS / ARA Balears
2 min
Poques clarianes al cel de Sant Pere de Vilamajor aquest matí // Jordi Rodoreda

Barcelona / PalmaArriba un canvi de temps que, si bé no iniciarà cap nova clara tendència, sí que farà que refresqui aquesta nit i demà a primera hora, i a la Península pot causar força rebombori. El pas d'un embossament d'aire fred a les capes de l'atmosfera activarà aquesta nit les pluges.

L'Agència Estatal de Meteorologia preveu per demà cel ennigulat i fins i tot alguns xàfecs que en algun cas poden ser moderats o fins i tot tempestes. A la Península poden ser més contundents i deixar més de 30 litres a diversos indrets, on probablement n'acabaran caient més de 50 de manera més puntual.

Durant el matí i a l'horabaixa ja hi haurà els primers ruixats al Pirineu, a diverses comarques de Lleida i en àmbits com l'Empordà i la Garrotxa, però el cel tapat i els ruixats no haurien d'arribar a les Illes Balears fins al vespre. Amb el pas de la nit les tronades aniran avançant cap a la Catalunya Central i el Prelitoral, i ja de matinada afectaran també la costa; demà haurien d'arribar a l'Arxipèlag. Hi ha risc d'aiguats puntuals i de calabruixades a Catalunya.

Les temperatures nocturnes haurien de continuar sense canvis, però de dia poden baixar força. El vent bufarà del nord, amb força moderada i fins i tot forta en alguns casos. Hauria d'amainar a partir de l'horabaixa.

Aquest serà l'únic canvi de la setmana, ja que divendres el temps tornarà a quedar bàsicament dominat pel sol, encara amb tramuntana al nord. El cap de setmana farà sol arreu i les temperatures recuperaran els graus que perdran entre demà i divendres a primera hora.

A www.arabalears.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi i la general per a les Illes Balears i Europa. També hi trobareu També hi trobareu la meteoagenda, amb la previsió per a mercats i espectacles, i una previsió especial per als qui volen fer activitats a l'aire lliure. Si voleu consultar la previsió de la resta dels Països Catalans, ho podeu fer a www.meteo.cat/ara.

stats