Les claus
Balears 17/08/2013

La inspecció de turisme rep ordres de cercar per internet, i els propietaris s'assessoren

Amb un atur superior al 20% en plena temporada, el lloguer d'un pis o apartament a turistes ha esdevingut la principal font d'ingressos per a moltes famílies

1 min

Recerca virtual

Els inspectors de Turisme fa molt temps que analitzen les ofertes per internet. Però des de la reforma de la LAU el mes de juny, han rebut instruccions de mirar amb lupa les webs que comercialitzen pisos i apartaments. Alguns s'han presentat ja a portals de blogs d'habitatges, fotocòpia en mà de l'oferta, i fins i tot han demanat a turistes com havien llogat els serveis d'allotjament, per tal d'aixecar un expedient si és el cas.

Base de l'economia

Amb un atur superior al 20% en plena temporada, el lloguer d'un pis o apartament a turistes ha esdevingut la principal font d'ingressos per a moltes famílies. Fins i tot en alguns casos, alguns particulars opten per anar a viure a casa dels pares o d'uns familiars i lloguen casa seva, a causa de la gran demanda existent. El que abans succeïa només en xalets, avui s'ha generalitzat també en pisos que es comercialitzen per internet.

Enfrontament patronal

La posició clara de la Cambra de Comerç no ha agradat als hotelers, que han fet saber el seu disgust per la defensa que fa l'organització cameral del lloguer turístic. El fet és que el president, Joan Gual de Torrella, té el suport dels restauradors, sales de festa i molts altres empresaris que no poden consentir que entre el Govern balear i l'estatal es posin tants problemes a una activitat que els duu turistes que fan despesa.

stats