POLÍTICA COMERCIAL
Balears 03/08/2013

Els grans distribuïdors continuen menjant terreny

Bauhaus inaugura i Carrefour comença a ampliar

J.p.
2 min

Palma.L'allau de noves grans superfícies que el petit i mitjà comerç ha denunciat els darrers mesos ja és aquí. Ahir, els 14.000 metres quadrats de Bauhaus, a Marratxí, obriren les portes. Al més pur estil de la cadena, un important desplegament de publicitat hi va reunir 3.000 persones amb l'esperança d'aconseguir un xec de mil euros.

Vint persones varen ser les afortunades i les altres es conformaren a haver participat d'un esdeveniment consistent a fer coa durant hores amb una carreta a les portes de la gran superfície. "Alguns ja hi eren des de la mitjanit, i no s'obria la porta fins a les 6 del matí", afirmava satisfeta la companyia de capital alemany.

Bauhaus va obtenir la cèdula d'habitabilitat hores abans d'obrir les portes, "un temps récord", afirmava Bernat Coll, president de Pimeco, contrària a la política del Govern de permetre l'arribada d'aquests gegants comercials sense una planificació de l'oferta.

Carrefour també arrenca

Per la seva banda, ja han començat les obres d'ampliació del Carrefour del Coll d'en Rabassa, que s'executen amb el nom comercial de S'Estada, un nou centre de grans dimensions del qual ja s'han iniciat els treballs previs a les obres pròpiament dites. La companyia Carrefour Property, que desenvolupa el projecte, apunta que S'Estada "és el projecte més ambiciós duit a terme fins ara per la companyia a Espanya".

Es preveu que les obres de construcció de l'estructura del nou centre s'encetin el mes de setembre. L'Ajuntament de Palma va atorgar la llicència d'obres fa dos mesos, i la decisió va ser recorreguda pels representants dels petits i mitjans empresaris, Pimeco i Afedeco, sense que de moment l'Ajuntament no s'hi hagi pronunciat.

S'Estada disposarà d'una superfície construïda de 170.000 metres quadrats, més 65.000 m2 de superfície per llogar, i un important nombre d'aparcaments. "Aquestes magnituds li permetran tenir una oferta comercial de 120 locals", segons informació aportada per la mateixa empresa. S'espera, segons Carrefour Property, que s'hi instal·lin importants marques internacionals, algunes de les quals eren inèdites fins ara al mercat espanyol".

Dia 29 de juliol passat una delegació de Pimeco i Afedeco, encapçalada per Antoni Villalonga i Bartomeu Servera, es reuní amb el regidor d'Urbanisme, Jesús Valls, i amb la de comerç, Esperança Crespí, per demanar-los que es prenguin seriosament el recurs presentat contra l'acord de dia 10 de juny d'atorgar la llicència municipal. Els responsables de Cort es comprometeren a fer-ho, si bé els màxims representants de Pimeco i Afedeco tenen prou clar que tot està dat i beneït.

stats