CAS RÀDIO CALVIÀ
Balears 26/06/2013

La feina generada pels casos de corrupció ofega la Policia Judicial

La Guàrdia Civil adverteix que tardarà 8 mesos a fer-ne els informes

J.p./a.a.
2 min

Palma.Els casos de presumpta corrupció estan saturant els jutjats d'instrucció i els cossos i forces de seguretat que auxilien els fiscals anticorrupció i els jutges en les investigacions. La situació està desbordada i en algunes ocasions, com és ara la investigació de suposades irregularitats en la ràdio municipal de Calvià, els agents es veuen en la necessitat d'advertir els magistrats instructors que els informes que se'ls reclamen es poden retardar fins a vuit mesos, sense descartar que aquest termini fins i tot s'ampliï.

És molt difícil fer a corre-cuita un recompte exacte del nombre de causes per delictes relacionats amb presumptes actuacions de corrupció oberts en aquest moment, però és evident que es tracta d'un nombre molt elevat (just el Palma Arena es divideix en quasi una trentena de peces) i, a més a més, es tracta d'assumptes que requereixen investigacions especialitzades, anàlisi de contractes, creuament de dades econòmiques... El cas de Ràdio Calvià pot servir com a exemple del que, possiblement, passa en molts dels casos de corrupció que s'investiguen a les nostres Illes.

La Guàrdia Civil, en un informe signat pel comandant en cap interí de la unitat de la Policia Judicial, informa la titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de l'estat de la situació en relació als informes que s'han d'elaborar sobre els 22 expedients administratius de contractació que es varen recollir en els escorcolls practicats el 16 de març de 2013 a la seu de la ràdio municipal de Calvià. Es tracta d'expedients de contractació adjudicats pel Consistori de Calvià sobre explotació, producció, redacció i publicitat de la ràdio.

Explica la Guàrdia Civil que s'ha reclamat informació sobre les factures relacionades amb els expedients (de la qual ja es disposa), però que també ha estat necessari reclamar a l'Agència Tributària i a la Seguretat Social més informació per poder dur a terme la investigació encomanada.

El 2 de juny, la Guàrdia Civil va lliurar l'informe sobre un dels expedients i aclareix que ha iniciat l'elaboració d'estudis sobre dos expedients més i l'anàlisi dels llibres comptables i factures relacionades amb l'explotació de la publicitat, el qual estarà llest aviat.

I dos i dos són quatre. A quinze dies per expedient, amb la unitat immersa en altres causes ordenades per altres jutjats i la Fiscalia Anticorrupció, i el limitat personal de la unitat, el comandant adverteix la jutge que no podrà posar a disposició de l jutjat els informes sobre els expedients fins d'aquí a vuit mesos com a mínim, sempre que no hi hagi més incidències que ho retardin més.

stats