Balears 21/08/2013

Les flames tornen, ara a Cala Torta i Cala Mesquida

El foc sense control obliga a desallotjar veïns de Cala Mesquida

Mercè Pinya
2 min
Incendi a Cala Torta i Cala Mesquida

Palma.El primer avís es donava ahir al voltant de les deu del vespre. Emergències i l'Ibanat confirmaven que el foc cremava els terrenys d'aquesta cala del municipi d'Artà, dins dels límits del Parc del Llevant. El vent de nord i el terreny sec, sobretot carritxar i garballó, feren que el foc s'estengués molt ràpidament cap a Cala Mesquida, en direcció sud-est.

Poc després, efectius dels Bombers de Mallorca, la Guàrdia Civil, l'Ibanat, Protecció Civil i la Policia Local es mobilitzaren per treballar contra l'incendi. Segons informà el Govern, mitjans de la Conselleria de Medi Ambient hi han treballat durant tota la nit, concretament, tres brigades, dues autobombes, dos directors d'extinció i tres agents de Medi Ambient.

Al tancament d'aquesta edició, al voltant de la una de la matinada, el cap de l'incendi avançava cap a la finca pública de la Duaia i es mantenia al nivell 1.

Desallotjats

L'avançament de les flames obligà la Policia Local a desallotjar els veïns dels xalets dels voltants de Cala Mesquida, a més de la gent que estava allotjada a l'agroturisme de les Cases de Son Barbassa, molt a prop de Capdepera.

La Guàrdia Civil, així mateix, tallà la carretera entre Cala Mesquida i Capdepera, fet que provocà retencions de trànsit.

Des de l'Ajuntament de Capdepera informaren que tots els regidors es posaren a disposició dels bombers i estan a l'espera de l'avenç dels esdeveniments per poder organitzar el dispositiu amb vista a la jornada d'avui, en cas que les tasques d'extinció durant la nit no aconseguissin sufocar les flames.

Les escenes de confusió i de nerviosisme no es deixaren de succeir durant el vespre d'ahir quan, enmig de la foscor, la resplendor de les flames era ben visible fins i tot des de l'illa veïna de Menorca. Molts turistes allotjats al nucli turístic de Cala Mesquida acudiren cap als seus hotels per demanar informació.

Tement el pitjor

El vent de tramuntana que bufà durant tota la jornada d'ahir i que no ha aturat durant la matinada feia ahir vespre témer el pitjor. Els mitjans aeris no hi han pogut intervenir durant la nit, ja que la manca de visibilitat els obliga a esperar fins a la claror del dia. Els ajuntaments afectats per l'incendi, el de Capdepera i el d'Artà, pretenen mobilitzar voluntaris i tots els efectius disponibles en cas de ser necessari.

La web www.arabalears.cat oferirà avui tota la informació actualitzada de l'incenci al llarg del dia.

stats