Balears 09/08/2013

8.000 firmes per la salvació de l'Orquestra Simfònica

L'entitat assenyala el risc de desaparició si continuen les retallades

Efe
1 min

PalmaLa petició online per reclamar el cessament de les retallades pressupostàries i la posada en marxa d'un pla de viabilitat per a l'Orquestra Simfònica de Balears ha reunit 8.000 signatures.

La proposta, allotjada a Change.org, assenyala que l'orquestra pateix des de fa anys "retallades desproporcionades en el seu pressupost, moltíssim més grans que els que estan patint la resta d'orquestres espanyoles", ha recordat l'entitat en un comunicat.

El text de la petició detalla que les administracions que financen el conjunt musical tenen previst una retallada pressupostària per a aquest any i els propers del voltant del 20%, que "faria del tot inviable l'orquestra".

"A aquests gravíssims problemes pressupostaris s'hi han d'afegir altres no menys importants: els polítics i gerent no estan negociant d'una manera seriosa la viabilitat de l'orquestra i volen parlar de la negociació col·lectiva sense assegurar el lloc de treball ni el salari dels treballadors" , assenyala l'escrit.

Els creadors de la petició afegeixen que l'entitat no té informació relativa a la temporada 2013-14, no hi ha una comissió artística i el pagament de les nòmines es produeix "sempre amb molt retard".

En el document reclamen al Govern balear, al Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma un pla de viabilitat per a l'orquestra i el cessament de les retallades pressupostàries.

Les tres administracions reben periòdicament un correu electrònic que els informa de les noves signatures de suport que aconsegueix la petició.

stats