Balears 19/08/2013

En les europees de 2014 estrenaran la nova coalició

A hores d'ara, hi ha una gran incògnita (que condicionarà tots els partits i territoris): la possible coalició entre EH Bildu i Esquerra Republicana

A. Z.
1 min
En les europees de 2014 estrenaran la nova coalició

Palma.Les eleccions europees de 2014 han remogut les aigües del mapa electoral nacionalista. A més a més, a quatre bandes: les Illes, el Principat, el País Valencià i Euskal Herria.

De fet, a hores d'ara, hi ha una gran incògnita (que condicionarà tots els partits i territoris): la possible coalició entre EH Bildu i Esquerra Republicana. No cal oblidar que són dues formacions que, juntes, superen un milió de vots en els darrers comicis als quals s'han presentat.

En cas d'entesa, la principal descol·locada serà la CUP, qui en principi apostaria per presentar-se amb l'Esquerra Abertzale o EH Bildu, però en cap cas amb ERC. Aquesta unió també posaria contra les cordes Compromís, on fa por que els vinculin amb l'independentisme radical.

A les Illes, igualment, el debat se suscitaria en el si de MÉS. En principi, PSM té Eusko Alkartasuna com a referent basc i veuria bé anar amb EH Bildu. IniciativaVerds té relació amb Alternatiba (també dins Bildu), però mirarà el que faci Compromís al País Valencià.

En tot cas, està previst que la integració d'Esquerra dins MÉS ja sigui una realitat per a 2014, de manera que tothom aniria plegat en una única llista.

Mentrestant, els votants de les Illes podrien estrenar l'any 2014 la papereta de la CUP, sempre que les assemblees ho ratifiquin.

stats