Balears 14/08/2013

Els estudiants menorquins alcen la veu a favor dels directors

Amb el títol "12 hores per als directors", se succeïren intervencions i debats amb un fil conductor: la defensa de l'educació pública de qualitat com a "peça clau per al futur de la societat"

Maria Josep Ferri
2 min

Maó"Sou els joves els que heu d'empènyer. Força!". Aquestes paraules, pronunciades per una dona d'uns setanta anys, resumeixen l'esperit de la jornada de suport als tres directors d'institut expedientats per la Conselleria d'Educació que organitzà ahir al centre de Maó l'associació d'estudiants 20 de Juny.

Amb el títol "12 hores per als directors", entre les 11 i les 23 hores se succeïren intervencions i debats amb un fil conductor comú: la defensa de l'educació pública de qualitat com a "peça clau per al futur de la societat". Un futur representat ahir per una trentena d'estudiants que al llarg de les darreres setmanes han assistit atònits al conflicte desencadenat entre la comunitat educativa i la Conselleria per l'aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües i que a Menorca ha tingut les conseqüències més visibles.

"Quan vaig saber que havien expedientat els directors vaig quedar en estat de xoc", recordava ahir Clara Cabezas, estudiant de l'IES Cap de Llevant. I és que l'opinió de bona part dels alumnes, i també de pares, mares i docents, apunta a una autoritat mal exercida per part del Govern. "El que han fet és una gran injustícia i haurien de reconsiderar aquesta decisió", comentava respecte del tema Sergi Olvera, de l'IES Joan Ramis i Ramis, qui insistia en el correcte comportament dels directors apercebuts i reprovava la Conselleria per voler instaurar el model trilingüe "sense posar a l'abast dels centres els mitjans necessaris".

Els alumnes no estaven sols en les reivindicacions. Professors, mestres i pares i mares els donaven suport amb la seva presència. "Demostren que són valents i responsables", deia Jaume Verdaguer, professor del Cap de Llevant, per qui l'aplicació del TIL sense recursos ni temps suficient "és un autèntic disbarat". "És com voler fer una catedral sense tenir peons", exemplificava una companya. Els pares es debatien entre la il·lusió de veure que "la gent jove pren la iniciativa" i la preocupació d'intuir un retorn a "una educació classista".

També s'hi deixaren veure representants del PSIB i PSOE Menorca, com Francina Armengol i Vicenç Tur, del PSM-MÉS per Menorca i de Nuevas Generaciones del PP.

stats