Balears 21/08/2013

Les esquerres rebutgen "el rescat als bancs" i insten a prioritzar persones

Tant el PSIB com MÉS rebutjaren immediatament la priorització de les inversions feta pública ahir per l'Ajuntament

A. Z.
1 min

Palma.Tant el PSIB com MÉS rebutjaren immediatament la priorització de les inversions feta pública ahir per l'Ajuntament. Antoni Verger, portaveu de la coalició MÉS, criticà que "el pagament als bancs es fa en detriment dels serveis socials i bàsics, i d'àrees que han estat molt retallades, com el cas del transport públic".

A més, Verger lamentà l'alt endeutament de Cort i posà èmfasi "en la doblerada que s'ha tudat en el palau de congressos". D'aquí que, segons l'econacionalista, el deute s'hagi disparat d'ençà que governa Isern. "Aquests crèdits després tenen uns interessos altíssims, d'entre el 6 i el 7%, i pràcticament es converteixen en una manera de finançar els bancs".

Així mateix, el regidor Andreu Alcover (PSIB) va qualificar d'intolerable que Cort "no prioritzi intentar pal·liar el patiment de la gent". Segons el socialista, "és ara quan s'ha de gastar especialment en serveis socials, i no d'aquí a cinc anys quan, tal vegada, ja haurem sortit de la crisi".

Pactar amb el PP?

L'exregidor d'Hisenda a la batlia d'Aina Calvo (i per tant, predecessor de Martínez) denuncia que el PP mai no atén les seves ofertes de negociació. "L'any passat els vàrem proposar que destinassin la meitat del benefici d'Emaya a serveis socials i s'hi varen negar. Però resulta que enguany han tret el benefici d'Emaya per pagar els bancs! Idò això no ens va bé... Als socialistes allò que ens va bé és destinar-ho a les persones", argumenta Andreu Alcover.

stats