SANT JORDI SEDUEIX
Balears 24/04/2014

El diari d’escriptors triomfa per Sant Jordi

L’ARA Balears es fa molt present al carrer amb l’exemplar d’autors i la rosa de Pinya i Akmetgalieva

Ara Balears
2 min

PalmaLa iniciativa de l’ARA Balears de publicar per Sant Jordi un diari fet per escriptors va ser molt celebrada durant tota la jornada d’ahir. Era un exemplar de col·lecció, per conservar al “racó de llegir”, com va piular una tuitaire. Un diari en el qual participaren fins a 35 escriptors, que varen realitzar, cadascun, un exercici literari a partir de l’actualitat. Biel Mesquida, Sebastià Alzamora, Neus Canyelles, Jaume Cabré, Laia Martínez, Miquel Cardell, Guillem Frontera, Màrius Serra, Pau Vadell, Imma Monsó, Miquel Àngel Llauger, Llucia Ramis, Ponç Pons, Miquel Àngel Maria, Ben Clark, Marta Rojals, Rosa Planas, Umberto Eco i Empar Moliner són només algunes de les plomes que signaren els textos de l’ARA Balears de Sant Jordi.

El diari dels escriptors també va despertar un gran interès tant als punts de venda habituals com a la parada que l’ARA Balears va posar a la plaça de Cort de Palma. Foren molts els ciutadans que, durant tota la Diada dels Llibres, anaren fins a la taula per adquirir l’exemplar i obtenir la firma d’alguns dels seus autors, que l’anaven signant a la pàgina que cadascú havia escrit. En moments successius, els escriptors i escriptores que han participat en la iniciativa arribaren a tenir una filera de persones esperant perquè se’ls rubricàs el diari.

Les roses d’artista

Si bé l’exemplar dels escriptors fou molt apreciat per l’originalitat de la iniciativa i, sobretot, per la qualitat dels textos, el que realment va fer que l’ARA Balears fos omnipresent als carrers de Palma va ser la rosa que crearen els artistes Albert Pinya i Tanya Akhmetgalieva per al Sant Jordi 2014. Totes les parades del centre de Palma varen exhibir la rosa de l’ARA Balears, que sortia d’uns gerros fets amb els mateixos diaris. La rosa d’artista o, en aquest cas, d’artistes, va ser obsequiada a les persones que adquiriren un llibre, cosa que la va convertir en l’objecte més visible de la jornada. “És una rosa gremlin ”, digué un nin quan la seva mare li va donar juntament amb el llibre El monstre de colors que acabaven de comprar. En una altra taula, un al·lot jove definia la rosa de “friqui, de bon rotllo”. En tot cas, va ser la interpretació que, com a treball especial per a l’ARA Balears, varen fer el pintor mallorquí i l’artista russa. Una rosa vistosa que, amb les antenes dretes, va sumar color a la celebració de Sant Jordi, dels llibres i dels escriptors.

stats