SALUT
Balears 30/08/2013

25 dels 31 afectats pel brot de salmonel·losi són hospitalitzats

El departament d'Epidemiologia de la Conselleria està investigant per concretar quin fou l'aliment que provocà aquesta intoxicació

Ara Balears
2 min

Palma.El brot de salmonel·losi detectat a la Colònia de Sant Jordi, al municipi mallorquí de ses Salines, ha afectat 31 persones, 25 de les quals estan o han estat ingressades en un centre mèdic o hospital (el de Manacor) en algun moment des de la seva intoxicació, segons informà ahir la Conselleria de Salut a l'agència Efe. De les 31 persones afectades, vuit són menors de 14 anys i tant els infants com els adults presenten la simptomatologia pròpia de la salmonel·losi, amb vòmits, diarrees i dolor abdominal, entre altres. Tots els ciutadans malalts són mallorquins, que es trobarien en aquest nucli de vacances, i no hi ha cap afectat de nacionalitat estrangera.

El departament d'Epidemiologia de la Conselleria està investigant per concretar quin fou l'aliment que provocà aquesta intoxicació. Els primers casos de la intoxicació en qüestió es donaren a conèixer dilluns, després d'haver localitzat el focus en un establiment de menjars preparats d'aquesta localitat costanera. Tot apunta que l'origen fou algun tipus de carn, segons indicaren fonts de la mateixa Conselleria. El departament de Salut Alimentària s'encarrega d'inspeccionar aquest establiment de restauració per comprovar sobre el terreny l'estat de tots els aliments que conté.

La Conseleria de Salut va voler tranquil·litzar la població i va recordar que la salmonel·losi és una intoxicació alimèntaria causada per un bacteri que no és contagiós i, per tant, no hi ha cap possibilitat que el brot es pugui estendre entre la població, malgrat que puguin aparèixer altres casos d'infectats pel mateix brot. La simptomatologia de la salmonel·losi se sol produir entre les 8 i les 72 hores posteriors a la ingesta de l'aliment contaminat, i els seus efectes es poden perllongar entre quatre i set dies, si els afectats són sotmesos a tractament. Si no es rep un tractament adequat, pot provocar deshidratació o seqüeles intestinals.

stats