Balears 31/07/2013

El batle d'Estellencs acusa el Govern de fer-se "la foto" i no fer res per la carretera

La carretera d'Estellencs a Andratx quedarà tancada durant un mes, ha explicat, indignat, Bartomeu Jover (PP) a la cadena SER. El batle d'Andratx respon que s'ha començat a fer net aquest dimecres mateix

ARA Balears
2 min

PalmaEl batle d'Estellencs, Bartomeu Jover (PP), ha criticat indignat el Govern per anar a fer-se "la foto" amb la resolució de l'incendi i en canvi "no fer res" per resoldre el que és ara el principal problema del poble: la impossibilitat de conduir per la carretera entre Estellencs i Andratx. "Ja estam fent-nos fotos aquí amb el Govern però ara comença el problema de veritat", ha dit en una intervenció en el programa Hoy por hoy de la cadena SER (àudio, a partir del minut 19).

"El director general va declarar ahir que com a mínim quedaria un mes tancada la carretera. Un mes! Tot el mes d'agost! Si podem tancar el poble! Com que un mes? Ja haurien d'estar treballant!", ha afirmat Jover. Hores més tard, via Twitter, el batle d'Andratx, Llorenç Suau, ha fet saber a l'ARA Balears que aquest dimecres mateix havien començat les obres de neteja de la carretera.

"Tenim la carretera per on ens entren els turistes tancada per esllavissades, ja fa dos dies que s'hi hauria pogut començar a treballar i encara no hi hem fet res", ha apuntat el batle popular, per avisar tot seguit: "Això és la primera declaració que estic fent, un poc suau, perquè el Govern i el Consell es posin ja a fer feina". "Exigesc que es posin ja a treballar", ha amollat, vehement, recordant que per la carretera d'Andratx passen 4.000 cotxes al dia en temporada alta. Ara a Estellencs just hi queda l'accés per Banyalbufar.

"Jo treball per les persones del meu municipi, no per un partit polític", hi ha insistit Jover, que és membre del PP però ha demostrat que està disposat a presentar batalla contra les institucions del seu propi partit; està escarmentat. "Esper que no passi com fa tres o quatre anys que passàrem quatre mesos tancats, amb els negocis a punt de fer fallida", ha recordat el batle, i ha criticat que ja fa dos dies que es podria estar fent feina per arreglar la carretera però no s'ha fet. "Això no pot ser!", ha remarcat.

Durant més de cinc minuts el batle ha parlat tot sol, gairebé sense intervencions de la locutora, fent evident la seva indignació. "Encara no m'he queixat, estic avisant", ha especificat. També ha explicat que l'empresa que duu el manteniment de la carretera és en concurs de creditors. "I què hem fet? Res, res!", ha dit, per afegir: "Jo trec els fems que deixen els turistes a la carretera, als miradors, quan vaig amb el meu cotxe a la capital. Els trec jo de la carretera perquè l'empresa no hi passa. Això s'ha d'acabar, s'ha de treballar per les persones".

stats