MÚSICA
Balears 22/06/2013

10 concerts per a l'estiu mallorquí

Des de Manu Chao fins a Melendi, passant per Antònia Font, Lax n' Busto, Alejandro Sanz, Manel o Chambao

Ander Zurimendi
4 min
10 concerts per a l'estiu mallorquí

PalmaManu Chao

Ja fa tres anys que Manu Chao no visitava l'illa de Mallorca. Ho farà avui, per actuar al parc de n'Hevereta, a Porreres, des d eles 21 hores. El preu de les entrades és de 25 euros en taquilla i 20 euros les anticipades. En principi, Manu Chao interpretarà els temes del seu darrer disc, La Radiolina , però està previst que repassi part de la seva extensa discografia, com acostuma a fer en els seus concerts. Chao, a més a més, tornarà a actuar el dilluns a la Fundació Pilar i Joan Miró (22.30 hores). Ara bé, ho farà en un format ben curiós: musicant els dibuixos de l'artista Jacek Wozniak, tal com el dibuixant retratarà amb el pinzell la música de Chao. Aquest duet ja ha fet feina plegats, tot traient de forma conjunta el llibre-disc Siberia me ha contado . La de dilluns, per tant, serà una bona oportunitat per a veure el polifacètic Manu Chao en un registre diferent, malgrat que en una actuació manco ballable.

Lax' n' Busto

La banda nascuda l'any 1986 al Vendrell (Principat) arriba a Palma per a actuar al Trui Teatre (25 euros). Presentaran Tot és més senzill , el seu darrer disc publicat aquesta primavera després de cinc anys sense passar per l'estudi de gravació. Es tracta, però, del 15è treball de la discografia d'aquest grup icona del pop-rock català. Lax' n' Busto interpretarà els 16 temes d'aquest nou disc, però també repassarà els èxits que li han donat anomenada durant tots aquests anys.

Chambao

La banda que ha modernitzat el flamenc passarà per Mallorca aquest estiu, continuant amb la seva gira mundial de presentació del disc homònim Chambao i el seu single Lo mejor pa tí. Celebrarà així el seu desè aniversari, tot retornant als seus orígens autodenominats com a 'flamenc chill out'. El grup, originari de Màlaga, assegura que repassarà els seus hits de tota la carrera, tot trempat amb les músiques de caràcter més electrònic que l'han caracteritzat en els darrers anys. El concert tindrà lloc a la plaça de bous d'Inca, juntament amb Campello i Tomasito, dins el festival Flamenco is Time .

Alejandro Sanz

El conegut cantant espanyol serà a Palma el proper 3 de juliol, per a actuar a la plaça de bous de Ciutat des de les 22 hores. El solista, de 44 anys, presentarà a Mallorca els temes del seu disc La música no se toca (2012), acompanyat dels seus 10 músics habituals i un directe amb pantalles tridimensionals. Alejandro Sanz arriba a Mallorca sense haver perdut reconeixement en el panorama espanyol malgrat tots els anys que s'hi dedica. No debades, fins a 25.000 persones l'ovacionaren el passat 20 de juny, al concert que realitzà a l'estadi Olímpic de Sevilla, demostrant que és profeta a ca seva.

Ja t'ho diré

La banda menorquina torna als escenaris després de la llarga aturada iniciada l'any 2003. De fet, Ja t'ho diré només s'ha plantejat fer tres concerts, per a rememorar l'existència del grup: Un a Girona (que ja es féu al maig), un altre a la seva Menorca natal (el proper 19 de juliol), i el de Porreres, que servirà per acomiadar-se del seu públic mallorquí.

Manel i

Antònia Font

A l'estiu mallorquí no hi pot faltar el ja quasi tradicional concert d'Antònia Font i Manel a Porreres (parc de n'Hevereta, 22 hores), amb motiu de les festes de Sant Roc. Totes dues bandes interpretaran els nous temes dels seus darrers treballs, Vostè és aquí i Atletes baixin de l'escenari , respectivament. Els aficionats mallorquins de l'anomenat pop urbà català estan de celebració, ja que aquest concert doble arribarà només dos mesos després que tant Manel com Antònia Font actuassin a Mallorca (a Lloseta i Son Servera, respectivament). De fet, Porreres es consolida com el referent musical de Mallorca, ja que les seves festes d'agost compten cada any amb destacats caps de cartell, en relació al nombre de població.

Albert Pla

i Muchachito Bombo Infierno

Alcúdia acollirà el retorn d'Albert Pla a Mallorca fent tiquet d'escenari amb Muchachito Bombo Infierno, qui presentarà la nova cançó La Estrella , que rep el mateix nom de la pel·lícula per a la qual ha estat composta.

Pablo Alborán

El concert de Pablo Alborán a Palma està cridat a ser un fenomen mediàtic, especialment entre les fans més joves. Hi actuarà el 24 d'agost a la plaça de bous de Palma (entrades a la venda a Discos Oh!, Baba Manacor, Baba Inca i El Corte Inglés). Alborán interpretarà del seu disc Tanto , que assolí el primer lloc de les llistes de vendes.

Franz Ferdinand

El festival Mallorca Rocks es tancarà enguany amb el concert de Franz Ferdinand. Serà a l'hotel que dóna nom al festival, amb un preu d'entrada de 40 euros. Aquesta banda indie de Glasgow (Escòcia) serà probablement la visita més rellevant de tot l'estiu. I presentarà el seu nou disc Right thoughts , right words, right action.

Melendi

El popular coach del programa televisiu "La Voz" recala a Mallorca per a actuar al recincte de Son Fusteret (entrades entre 18 i 25 euros). Enguany presenta el seu nou disc Lágrimas desordenadas , el qual l'ha duit de gira arreu de l'Estat espanyol i part de l'Amèrica Llatina. De fet, Melendi aconseguí col·locar el disc Lágrimas Desordenadas a la llista dels més venuts, tot d'una el publicà el passat novembre de 2012. Segons reconeix el cantant mateix, la seva música ha evolucionat cap al pop, a fi d'arribar a un públic més heterogeni i ample que el que havia cultivat fins ara en la seva carrera.

stats