Balears 11/08/2013

El curs començarà amb una vaga convocada encara per definir

Per part de la Conselleria d'Educació del Govern s'intensifiquen les amenaces de sancions i les imposicions per aplicar el decret

Ll. P.
2 min
Biel Caldentey és el líder de l'STEI-i.

Palma.El curs escolar començarà a les Illes Balears amb una vaga per part dels docents, però encara queda per aclarir si només es convocarà en senyal de protesta el primer dia lectiu, el 13 de setembre, o tindrà caràcter indefinit. Aquesta darrera qüestió és la que planteja a hores d'ara més dubtes entre el professorat de l'Arxipèlag.

El sindicat majoritari a l'ensenyament, l'STEI-i, ja ha anunciat la convocatòria d'aturada per al primer dia de classe i ha convocat una assemblea per al 2 de setembre, en la qual s'haurà de ratificar la convocatòria i en la qual es tractarà si aquesta ha de tenir caràcter indefinit. De moment, el sindicat UGT s'ha sumat a la proposta de l'STEI-i i es preveu que faci el mateix el sindicat CCOO.

Abans d'això, l'Assemblea de Docents, un òrgan nou i assembleari que agrupa mestres i professors, ja havia començat el procediment, a través d'una recollida de firmes, per tal de plantejar una vaga, en aquest cas sempre indefinida, de manera assembleària. Ara, davant la reacció de l'STEI-i, han valorat positivament la convocatòria sindical, però remarquen que limitar-la a una aturada d'una sola jornada no tindria utilitat.

Els docents hauran de prendre una decisió respecte d'això conscients del perjudici que pot suposar una divisió, mentre per part de la Conselleria d'Educació del Govern s'intensifiquen les amenaces de sancions i les imposicions per aplicar el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). Els grups de l'esquerra a l'oposició no han donat suport explícit a la vaga de professors i insten la Conselleria a fer marxa enrere i a negociar per evitar que la convocatòria s'acabi fent realitat o vagi encara més enfora, una opció que pren força darrerament entre la comunitat educativa.

stats