Balears 13/08/2013

La coalició MÉS defensa la regulació del lloguer turístic particular

El diputat del grup parlamentari David Abril critica que el Govern calli amb la modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU)

ARA Balears
1 min

PalmaEl diputat del grup MÉS i portaveu a la Comissió de Turisme del Parlament, David Abril, defensa la regulació del lloguer turístic plurifamiliar, il·legalitzat pel Govern en la darrera modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU). Abril ha demanat que aquest tipus de lloguer es regularitzi per "millorar la qualitat de l'oferta turística" i perquè la seva tributació "implicaria l'entrada d'ingressos als comptes públics".

Tot i això, el diputat ha criticat "el silenci còmplice del PP i Delgado" després que la coalició MÉS enviàs una pregunta al conseller de Turisme, Carlos Delgado, i que aquest encara no l'hagi contestada. Segons el partit, el PP "fa una política a Balears i a Madrid; a demanda d'un sector hoteler".

MÉS ha dit que "és un greuge que un hoteler pugui disposar d'un 30% d'apartaments privats i que un particular no pugui llogar el seu pis per a ús turístic". El grup ha afegit que presentarà una proposició no de llei perquè el Parlament "es pronunciï a favor del lloguer turístic de plurifamiliars i insti el Govern a la seva regulació".

stats