Balears 12/01/2017

Els centres ja disposen d'una eina per compartir metodologies innovadores

La Conselleria d'Educació ha presentat un portal web que permetrà donar a conèixer bones pràctiques docents i facilitarà l'accés a la formació de professorat homologada

Martí Gelabert
2 min
Imatge de la plataforma en línia, ja disponible

PalmaEra una demanda dels centres educatius de les Illes: poder tenir un espai on compartir experiències metodològiques, conèixer que fan les altres escoles i instituts en aquest sentit i poder aprendre de manera conjunta. La Conselleria d'Educació ha presentat aquest dijous una plataforma que donarà resposta a aquesta petició. A través d'una pàgina web, la comunitat educativa ja té a l'abast tota aquesta informació.

Ara per ara hi ha experiències d'uns 25 centres, tot i que l'objectiu és que la pàgina vagi creixent a mesura que passin els cursos escolars. Així ho ha explicat la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, qui ha destacat que es podran visualitzar "les formacions que els docents realitzin", a més de la seva "transferència a l'aula". Hi sortirà informació de centres tant públics com concertats.

El conseller de l'àrea, Martí March, ha apuntat que la creació d'aquesta plataforma "és important, perquè és evident que els centres de manera anònima o invisible fan feina quotidiana que s'ha de posar en valor". Aquest és un dels altres objectius, de fet, del portal: donar llum a la feina dels centres que, moltes vegades, passa desapercebuda. Per això mateix hi haurà un apartat en què es destacaran els premis atorgats a qualsevol nivell, sempre que els centres ho demanin i n'informin.

Aprendre en xarxa

El director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, ha destacat que la web es tracta "d'una necessitat per l'explosió de metodologies innovadores als centres". La idea és que entre ells puguin conèixer quines s'apliquen, què és el que funciona millor o amb quins problemes es troben els docents. També s'ofereixen els contactes perquè es puguin intercanviar experiències de manera directa, si escau. "És un espai de difusió, debat i pràctica perquè les metodologies es vagin afinant i implantant".

Els centres hauran d'omplir un formulari "senzill" per donar la informació de les seves pràctiques i una comissió d'Educació avaluarà quins són aptes per posar-se a la plataforma. "Des de la Conselleria es treballarà per dinamitzar, necessitam que els centres siguin conscients del que es fa", ha explicat Ribas. També s'ofereixen enllaços a altres portals de l'Estat on es recullen característiques similars.

Educació ha fet una crida perquè els centres s'hi adhereixin i hi expliquin les seves experiències. "És una informació per a tota la societat i de formació entre iguals, respectant molt l'autonomia dels centres", ha destacat Alorda. La directora general també ha explicat que hi ha un apartat dedicat a la formació. Des d'allà, els docents podran tenir accés a tota la formació que des de la Conselleria està reconeguda.

stats