L'apunt
Balears 23/06/2013

El caixer senyor, màxima autoritat de la festa

1 min

El caixer senyor de les festes d'aquest bienni, Simón de Olivar Vivó, representant de la noblesa i màxima autoritat de la celebració, opina que "si hi ha massificació hi ha problemes, com és normal", però fa una crida que "es gaudeixi d'una festa única al món i tal com és. No volem crear una macrobotellada o una mena de gran concert, sinó que allò que volem és mantenir el que tant ens ha costat conservar".

"El que importa -afegeix- per evitar els problemes, més que la massificació, és el comportament de la gent, i per això és important la informació i la vigilància".

De Olivar fa més d'un mes que està immers quasi únicament i exclusivament en els preparatius de la festa. "Aquests darrers dies es tracta de deixar-ho tot a punt i al seu lloc, d'atendre els compromisos amb els mitjans de comunicació i de preparar la roba". Com ell, també els milers de ciutadellencs que esperen l'arribada de les festes després que, puntual, el flabioler li demanarà permís per començar el replec de caixers i cavallers.

En haver acabat, comptaran els dies que falten per al Sant Joan de l'any que ve.

stats