Balears 29/08/2013

El brot de salmonel·losi ha causat l'hospitalització de 25 dels 31 afectats

L'origen hauria estat alguna mena de carn servida en un establiment de menjars preparats de la Colònia de Sant Jordi

Efe
1 min

PalmaEl brot de salmonel·losi detectat a la Colònia de Sant Jordi, al municipi mallorquí de ses Salines, ha afectat 31 persones, 25 de les quals estan o han estat ingressades en un centre mèdic o hospital en algun moment des de la seva intoxicació, ha informat la Conselleria de Salut.

De les 31 persones afectades, vuit són menors de 14 anys i tant els nins com els adults presenten els símptomes de la malaltia: vòmits, diarrees i dolor abdominal, entre d'altres. El departament d'Epidemiologia de la Conselleria de Salut investiga quin va ser l'aliment que va provocar aquesta intoxicació. Els primers casos es van donar a conèixer dilluns passat, després d'haver localitzat ja el focus en un establiment de menjars preparats de la Colònia de Sant Jordi.

Tot apunta que l'origen va ser algun tipus de carn, han indicat fonts de la Conselleria. El departament de Salut Alimentària s'encarrega d'inspeccionar el local en qüestió per comprovar l'estat de tots els aliments. La salmonel·losi és una intoxicació alimentària causada per un bacteri que no és contagiosa.

stats