Balears 03/09/2013

Les bases de l'STEI-i forcen la vaga indefinida

Voten massivament a favor de la protesta a totes les Illes

Ander Zurimendi
2 min

Palma.Les bases de l'STEI-i votaren ahir majoritàriament a favor de convocar vaga indefinida a l'educació a partir del proper 13 de setembre. Amb aquesta maniobra, la convocatòria de vaga indefinida és pràcticament ja un fet, només falta que l'executiva del sindicat STEI-i ratifiqui la decisió presa.

De fet, la seva militància s'inclinà per la vaga en les tres assemblees duites a terme ahir horabaixa, de manera simultània, a les illes de Menorca, Eivissa i Mallorca. En aquesta darrera trobada, que tingué lloc al teatre de Ses Cases des Mestres de Santa Maria, el resultat fou aclaparador: un 76% dels assistents avalaren la vaga indefinida, davant el 19% que optà per l'opció intermitent (convocar dues jornades de vaga cada setmana, també de manera indefinida). Aquesta segona opció fou defensada per part dels assistents com una via intermèdia de protestar, però sense perdre tant de doblers pels dies de vaga. Així mateix, hi hagué un 7% d'abstencions.

Ara, l'executiva de l'STEI-i ja té un clar mandat de les seves bases i així ho transmetrà avui a la resta de sindicats que componen la Mesa sectorial d'Educació.

Unitat d'acció

De fet, les centrals consideren "prioritari" mantenir la unitat sindical. Tant és així que ahir vespre Comissions Obreres ja saludà la decisió presa per les bases de l'STEI-i i anuncià que s'adhereixen a la convocatòria de vaga indefinida.

La darrera passa abans de registrar oficialment l'avís de vaga serà la celebració d'assemblees locals a cada centre escolar, a fi que ratifiquin la decisió. Les assemblees es faran en els propers dies, fet pel qual s'espera que a principi de la setmana que ve la convocatòria sigui oficialitzada. La presidenta de la Junta de Personal de la Conselleria d'Educació i dirigent de l'STEI-i, Maria Antònia Font, defensà ahir els motius de l'aturada: "Ens volen imposar el programa de la FAES, tot diluint la nostra identitat".

Però a més a més de la convocatòria sindical, l'Assemblea de Docents prosseguí ahir amb la seva recollida de signatures. "Estam molt contents del resultat de l'assemblea de l'STEI-i, però això no fa que no continuem amb la campanya per fer l'assemblea general", explica Iñaki Aicart, un dels portaveus de l'Assemblea de Docents, qui afegeix: "De fet, volem convocar la vaga des de dues vies diferents". A més a més, Aicart revelà que la recollida de signatures experimentà ahir una forta remuntada. L'entitat es reunirà oficialment en assemblea demà i llavors es veurà si té suports per convocar.

Així mateix, el director cessat de l'IES Pasqual Calbó i Cadés de Maó, Rafel Andreu, es referí ahir a l'expedient que Educació li ha obert per negar-se a aplicar el TIL: "Tenim l'esperança que durant la investigació es constatarà que no hem desobeït sinó que hem complit la llei, que era traslladar al consell escolar la decisió perquè els directors no són competents per modificar el TIL".

"No amb el meu fill"

La protesta dels docents, però, fou ahir rebutjada per l'autoanomenat Institut de Política Familiar (IPF), que ha engegat la campanya "No amb el meu fill". L'objectiu declarat és instar els pares a pressionar els professors perquè "no se serveixin dels alumnes com a arma de pressió" i desconvoquin la protesta. De fet, titllen la vaga de "sabotatge".

stats