HI VÉNS O HI VAS?
Balears 17/03/2017

El bar s'Estanc, per menjar com a casa

Fa sis mesos que va reobrir a s’Estanyol, amb Colau Pascual als fogons. El floquet és un dels seus plats més bons

Cristina Ros
2 min

Li diuen bar S’Estanc (en un petit rètol), s’Estany (al tendal del carrer) o Estanco (a les targetes). Amb qualsevol d’aquests noms, us poden recomanar aquest cafè restaurant que, els darrers mesos, s’ha posat en boca de totes les persones de la zona que cerquen menjar a voler, bo, casolà i un poc a l’antiga. A mi, fa un parell de setmanes, una taula d’homes que sé que són menjadors m’aturà quan travessava la plaça de Llucmajor: “Ei! Tu que tens aquesta pàgina de l’ ARA Balears on recomanes restaurants, has d’anar a S’Estanc, a s’Estanyol!”. “S’Estanc, on és S’Estanc?”. “Només entrar a s’Estanyol per la carretera de Llucmajor, a la dreta. Fa pocs mesos que l’han agafat uns que tenien un bar a la plaça de Campos. T’agradarà”.

Dit i fet. Tot d’una que vaig poder, hi vaig anar amb una amiga. S’Estanc, a s’Estanyol del Migjorn, té tot l’aire d’un bar de poble, cafè, restaurant, loteria, tabac, sense cap més pretensió que fer bons berenars, dinars i sopars (els vespres d’hivern només obren si hi ha futbol, i els dimarts és el dia que tenen tancat), i oferir un tracte que tot d’una esdevé familiar.

Vaig xerrar amb na Polita Garí, la madona, que amb el seu home, en Colau Pascual (als fogons), el seu germà Toni i en Tomeu (germà d’en Colau) agafaren el bar S’Estanc el mes de setembre passat. Fan variats, carn torrada, menú diari i sempre tenen floquet amb patates fregides, un dels plats més estimats. Si feis taulada i comanau, podeu tenir paelles, rabo de buey o el que acordeu amb en Colau. Comanau, perquè en només sis mesos, entre pescadors de la zona, la gent de Campos i la de Llucmajor el tenen gairebé copat.

CARRER MARE DE DÉU DEL CARME, 37 (S’ESTANYOL)

stats