Balears 04/08/2013

El cas ja era als tribunals quan l'esquerra pactà amb UM

El jutge i la Fiscalia començaren a investigar pels indicis existents, la qual cosa no va ser obstacle perquè l'esquerra pactàs amb Unió Mallorquina després de les eleccions de maig de 2007

Ll. P.
2 min

Palma.L'adjudicació del concurs de Can Domenge a Sacresa va acabar als tribunals ben aviat, després de ser aprovada. Tant el PSM com Esquerra Unida presentaren els mesos següents un recurs contenciós administratiu contra la decisió del Consell, governat per UM llavors amb el suport del PP, argumentant, entre d'altres coses, que era contrari a l'interès general.

Aquest contenciós quedà en suspens una vegada que la promotora Núñez i Navarro obrí la via penal quan l'estiu de 2006 presentà una querella criminal contra els dirigents d'UM al Consell, també contra els consellers del PP que hi votaren a favor. És la querella que ha acabat amb la sentència de l'Audiència coneguda la setmana passada.

Negociacions

El jutge i la Fiscalia començaren a investigar pels indicis existents, la qual cosa no va ser obstacle perquè l'esquerra pactàs amb Unió Mallorquina després de les eleccions de maig de 2007, tot i que el cas representava un conflicte entre els socis. Durant les negociacions del pacte es va arribar a parlar que UM exigiria la retirada del contenciós per part del PSM i EU.

No es va arribar a retirar i Can Domenge va propiciar que la legislatura següent tots els partits se sentissin, com a mínim, incòmodes.

A finals del 2007, el PP, ja a l'oposició, va demanar que es revocàs l'adjudicació per la qual només feia dos anys que havia votat a favor. El Bloc -PSM i EU- en va demanar la suspensió cautelar mentre no avançàs la causa penal, mentre que el PSIB, amb Francina Armengol a la presidència del Consell, no va fer cap moviment fins que el gener de 2009, amb un informe jurídic i amb la investigació ja avançada, va decidir resoldre el contracte amb la promotora Sacresa.

Encara viu el pacte amb UM, la decisió es va justificar pels incompliments de termini que hauria comès la promotora, no per les presumptes irregularitats comeses en l'adjudicació del projecte.

stats