Balears 12/08/2013

El fiscal dóna per acabada la investigació del cas Nóos, segons el 'Diario de Mallorca'

Qui decideix el final de la instrucció, però, és el jutge, que continua indagant la infanta

ARA Balears
1 min
Els documents aportats per l'Agència Tributària tornen a comprometre Urdangarin.

PalmaEl fiscal Anticorrupció Pedro Horrach dóna per acabada la investigació del cas Nóos, segons publica avui el Diario de Mallorca. El rotatiu explica que la Fiscalia entén que les diligències fetes fins ara des de fa més de dos anys "són suficients per dur a judici els responsables d'aquesta trama que es va dedicar a l'assalt dels comptes públics".

Tot i això, cal recordar que qui dirigeix la investigació del cas és el jutge instructor, José Castro, que continua indagant-hi i fa pocs dies va demanar a l'Agència Tributària la informació de les declaracions de compres i vendes de més de 3.000 euros per part de la infanta Cristina de Borbó, la dona d'Iñaki Urdangarin.

Això no obstant, el Diario de Mallorca assegura que el fiscal vol "acabar d'una vegada" la investigació per dur el cas a judici tot d'una que sigui possible i fins i tot ja enllesteix l'escrit d'acusació. A més, el diari revela que Horrach no preveu presentar càrrecs contra tots els implicats en el cas: a més de deixar de banda la infanta -el fiscal ja es va oposar a la imputació de la filla del rei per part del jutge-, tampoc no perseguiria "imputats de segon nivell" com el secretari de les infantes, Carlos García Revenga, que formalment era el tresorer de l'Institut Nóos.

Segons el periòdic, el fiscal podria demanar condemnes de més de deu anys de presó per als caps de la trama Nóos, Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres. Els acusaria dels delictes de malversació de doblers públics, frau a l'administració, prevaricació, falsedat en document públic i delicte fiscal.

stats